Katliam mağdurları Davutoğlu'nun sözleri üzerine harekete geçti

Katliam mağdurları Davutoğlu'nun sözleri üzerine harekete geçti
Davutoğlu'na 'Bildiğin ne varsa açıkla' çağrısını yapan Ankara ve Suruç katliamında yakınlarının yitiren aileler, Pazartesi günü eş zamanlı basın açıklaması yapacak.

Çözüm sürecinin bitirildiği, Ankara ile Suruç katliamların yaşandığı dönemde (2015 Haziran-Kasım) Başbakanlık yapan Ahmet Davutoğlu, yeni parti kurma hazırlığının ardından kendisine AKP'lilerden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen eleştiriler üzerine "Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan içine çıkamaz. Bizi bugün eleştirenler insan içine çıkamaz. Neden mi, gelin bir hafızanızı yoklayın" dedi.

Davutoğlu'nun dün gece Sakarya'da sarfettiği bu sözler özellikle Ankara ve Suruç katliamlarında yakınlarını kaybeden ailelerden büyük tepki tepki çekti. Aileler Davutoğlu'na "Bildiğin ne varsa açıkla" çağrısında bulundu.

Twitter hesabından açıklama yapan aileler Davutoğlu'nu etiketleyerek, "Defterler açılırsa" değil katliam siyasetinin defterleri açılmalı, herkes ne biliyorsa söylemelidir. 7 Haziran ile 1 Kasım arası ne oldu? Biz ne için, ne uğruna bu kadar öldük ve yaralandık? #DavutoğluAçıkla 
@Ahmet_Davutoglu" mesajını paylaştı.

Ayrıca Davutoğlu'nun açıklaması ile ilgili 10 Ekim, Suruç ve 5 Haziran Diyarbakır Aileleri; Ankara, İstanbul ve Diyarbakır'da eş zamanlı basın açıklaması yapacak.

Ankara'daki açıklama 26 Ağustos Pazartesi saat 12.30'da, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği'nde olacak. 

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar