Kayyımın işe geri aldığı kadınların hırsızlık görüntüleri çıktı

Kayyımın işe geri aldığı kadınların hırsızlık görüntüleri çıktı
'Ahlaki kurallara aykırı davranış' gerekçesiyle işten çıkarılan ve kayyımın yeniden işe aldığı AKP Kadın Kolları Başkanı ve kızının hırsızlık yaptıkları anlara dair görüntülere ulaşıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde 31 Mart yerel seçimlerinden sonra kayyımın işe yerleştirdiği bazı kişilerin "ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışlar" nedeniyle işene son verilmişti. Ancak belediyeye yeniden kayyım olarak atanan Vali Mustafa Yaman, "hırsızlık" yaptıkları tespit edilen bu kişileri yeniden işe aldı.

KAMERAYA YAKALANDILAR 

Kayyım tarafından tekrardan işe alınanlar arasında AKP’nin Kızıltepe eski İlçe Kadın Kolları Başkanı olan S.B. ile kızı B.Y. de bulunuyordu. 

Söz konusu anne ve kızının Kızıltepe’de bulunan Mova Park AVM’deki bir iş yerinde hırsızlık yaptıkları anlara dair görüntülere ulaşıldı. Bir kozmetik mağazasına giren anne ve kızının raflarda bulunan kimi ürünleri gizlice çantalarına koydukları anlar işyerinin güvenlik kameralarına takıldı. 

İŞYERİ ŞİKAYETÇİ OLMADI

Ancak görüntülere yansıyan bu hırsızlık olayına rağmen işyeri sahiplerinin anne ve kızından şikayetçi olmadığı öğrenildi.
Mezopotamya Ajansı (MA) hırsızlık olayını işyerinin bir yetkilisine doğrulattı. Bu tür olaylarda genelde kurumsal olarak suç duyurusu yapıldığını, ancak bu olayda neden yapılmadığını kendilerinin de bilmediğini ifade eden yetkili, olayın kamuoyuna nasıl yansıdığını da bilmediğini söyledi.   

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden HDP'li yönetim tarafından aynı gerekçeyle işten çıkarılan bazı personeller de daha önce, "Şehit yakını olduğumuz için işten çıkarıldık" demişti. Ancak söz konusu isimlerin de belediyeye ait yardım kolilerini çalarken kameralara yakalandıkları ve bu gerekçelerle işten çıkarıldıkları ortaya çıkmıştı. Söz konusu görüntüler yerine kayyım atanan Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar