Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: Yıldırım'la niye uğraşalım hukuk askıda

Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: Yıldırım'la niye uğraşalım hukuk askıda
Parti içinde, Binali Yıldırım'ın adaylığı ile ilgili gerekli tepkinin verilmediği eleştirisi yapıldı.

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın tartışmalı adaylığına neden sert tepki verilmediği yönünde parti içinden yapılan eleştirilere "Yıldırım ile niye uğraşalım? …Demokrasi ve hukuk askıya alındı. Seçimlerde İstanbul’u, Ankara’yı kazanalım ki adaleti yeniden tesis edelim" yanıtını vermiş.

Ekim ayında 31 Mart seçimlerinde aday olmayacağını açıklayan Aziz Kocaoğlu’nun dün Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra "İzmir için geç kalındığı" diyerek aday adaylığını açıklaması parti içinde sıkıntılı bir gündem maddesi. CHP’da başka bir tartışma konusu da TBMM Başkanı Binali Yıldırım görevini bırakmadan AKP’den İstanbul adaylığına soyunmasıydı.

Mahmut Lıcalı’nın Cumhuriyet’te yer alan haberinde, iki konuyla ilgili kulis bilgileri yer aldı. Buna göre İzmir adayının dün ilanı, Kocaoğlu’nun çıkışı sonrası ertelendi. MYK’ya dün sunulan listede ne de PM’ye getirilen listede Kocaoğlu’nun adaylık çıkışı nedeniyle değişiklik yapılmadığı, İzmir adayının her iki listede de yer almadığı ifade edildi. MYK’da da konu gündeme hiç gelmedi.

SEKİZ ADAY PM'DEN DÖNMÜŞ 

PM’ye getirilen listede yer alan İzmir’in ilçelerinden Selçuk adayı Emir Cömert, Torbalı adayı Övünç Demir ve Menderes adayı Celil Anık’ın adaylığı kabul görmedi. CHP, toplam 5 grupta 628 aday açıklamıştı. CHP’nin dün altıncı grupta PM’ye sunulan listede 78 aday yer alırken, bazı adayların toplantıda kabul görmemesiyle bu sayı 70’e indi. Buna göre CHP bugüne kadar 698 aday açıklamış oldu.

"YILDIRIM İLE NİYE UĞRAŞALIM?" 

PM’de TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın istifa etmeden İstanbul adayı olması konusunda CHP’nin yeteri kadar tepki göstermediği yönünde eleştiriler yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun bu eleştiriler üzerine "Yıldırım ile niye uğraşalım? Yıldırım’ın bir oyu var. Hak, hukuk, adalet diye yürüdük. 20 Temmuz darbesi olduğunu unutmayalım. Demokrasi ve hukuk askıya alındı. Seçimlerde İstanbul’u, Ankara’yı kazanalım ki adaleti yeniden tesis edelim" dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti ile görüşmelerin çok uzadığı yönünde gelen eleştirilere de "Görüşmeler bazı ilçelerde tıkandı. Çözülmezse herkes adayını çıkaracak" yanıtını vermiş. Adaylarını geç açıkladığı yönündeki eleştirilere ise Kılıçdaroğlu"Geçen yerel seçimlerde 9 Şubat’ta adaylarımızı belirlemeye başlamıştık. Şimdi daha ilerdeyiz" açıklamasını getirmiş. (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar