CHP, Erdoğan'ın iade-i ziyaretini bu hafta bekliyor

CHP, Erdoğan'ın iade-i ziyaretini bu hafta bekliyor
MYK toplantısı öncesi Artı Gerçek'e konuşan CHP'liler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hafta partilerini ziyaret edebileceğini belirtti. Ziyaret sonrası açıklama yapılmayacağını belirten CHP MYK üyeleri, "ilerleyen günlerde muhataplar açıklama yapacak" dedi.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı. Toplantının ana gündemlerinden birini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Özgür Özel’in görüşmesi oluşturacak. Toplantıda ayrıca yeni anayasa konusunda tartışmalarının yanı sıra DEM Parti’nin ziyareti, Özgür Özel’in Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme ve yeni müfredat konusu toplantının gündem başlıkları olacak.

‘ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ KAMUOYUNDA OLUMLU ETKİ YARATTI’

MYK toplantısı öncesi görüştüğümüz partililer, Erdoğan-Özel görüşmesinin partide olumlu karşılandığını belirterek, bu görüşmenin kamuoyunda da olumlu etki yarattığını belirtti. CHP seçmenin Erdoğan ile yapılan görüşmeye ilişkin 'güven konusunda ikazda bulunduğu'nu belirten bir MYK üyesi, “İktidarla muhalefetin görüşmesi kadar doğal bir durum olamaz. Tüm partilerle bayram ziyaretinde bulunabilen tek parti olmamız da bu açıdan çok önemli. Siyasetin her zaman karşılıklı diyalogla yürütülmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

‘ERDOĞAN ZİYARETİNDE AYNI BAŞLIKLAR MÜZAKERE EDİLECEK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı 'kısa sürede iade-i ziyarette bulunacağına' dair açıklamaları CHP'de görüşmenin bu hafta gerçekleşeceği beklentisi yarattı. Artı Gerçek'e konuşan bir MYK üyesi, görüşmenin bu hafta olabileceğini dilendirdi. Edinilen bilgiye göre, Erdoğan’ın CHP’ye yapacağı ziyarette, bir önceki görüşmede gündeme gelen yeni anayasa, ekonomik sorunlar, emeklilerin durumu, Gezi tutukluları, Can Atalay konusu, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanmaması, kayyım sorunu ve belediyelerin borç yükünü de içeren çok sayıda konu başlığı yeniden müzakere edilecek. Bu konu başlıklarının yanı sıra gündemde yaşanacak olası sıcak gelişmelerin de masaya gelebileceği aktarılıyor.

Erdoğan'ın bu haftalık programında çarşamba ve perşembe günleri boş görünüyor, şu ana kadar bugünlerde önceden duyurulmuş bir görüşme yer almıyor.

‘İLERLEYEN GÜNLERDE MUHATAPLAR AÇIKLAMA YAPACAK’

İlk görüşmede olduğu gibi, iade-i ziyaret sonrasında da bir açıklama ya da bilgilendirme yapılması beklenmiyor. Konuyla ilgili konuşan bir MYK üyesi “Bizler yürütülen görüşmeler doğrultusunda içeriğe yönelik bilgi vermeyi düşünmüyoruz, bu sürece zarar verebilir. Konunun devamı için beklemek gerekiyor ancak ilerleyen zamanlarda konunun muhatapları açıklamalarda bulunacaktır. Zaten konuşmalar Namık Tan tarafından kayıt altına alınıyor. Görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkarsa faydaya dönüşür, çıkmazsa da yapacak bir şey yok” açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar