'Kitap okuyan kız heykeli' neden kaldırıldı?

'Kitap okuyan kız heykeli' neden kaldırıldı?
Bursa'daki 'kitap okuyan kız' heykelinin 'Ateizme özendiriyor' gerekçesiyle kaldırıldığı iddia edildi. İddiaya Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi.

ARTI GERÇEK - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından belediyenin heykel atölyesinde üretilerek kent merkezlerine yerleştirilen heykellerden 'kemancı kız' ve 'kitap okuyan kız' heykellerine bir çok kez saldırı yapıldı.

Bursa Cumhuriyet Caddesi’ne konulan 'Kemancı kız' heykelinin keman ve yayı çalınmış, 'kitap okuyan kız' heykeli ise yakılmaya çalışılmıştı.

Defalarca saldırıya uğrayan heykeller hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. 

Güzin Sarısoy adlı bir Twitter kullanıcısı paylaştığı bir mesajda Cumhuriyet Caddesi'ndeki ‘kitap okuyan kız’ heykelinin, ateizme özendiriyor gerekçesiyle Bursa Belediye Başkanı'nın emriyle kaldırıldığını iddia etti.

 

Sosyal medyada hızla yayılan iddia bu kez İYİ Parti Genel Sekreteri, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray tarafından gündeme getirildi.

Güzin Sarısoy'un tweetini paylaşan Çıray, yayınladığı mesajda Bursalılara ve heykeli kaldıran yetkililere "Hadi bakalım Bursalılar bunu çözün. Geriye iade ettirin. Sn Başkan kitap okuyan kız heykelinden rahatsız olan sapıklardan yana mısınız?" diye sordu.

 

Aytun Çıray'ın tweetinden sonra Bursa'nın gündemine oturan 'kitap okuyan kız' heykelinin akıbetiyle ilgili, Bursa Belediyesi'nin resmi Twtter hesabından iddia sahibi Güzin Sarısoy'a yanıt verildi.

 

 

Heykelin fotoğrafıyla birlikte yayınlanan belediye açıklamasında, "Kitap Okuyan Kız Heykeli hasar gördüğü için tamiratı yapılmak üzere Belediyemiz tarafından atölyemize taşınmıştır. Gerekli yenileme çalışmalarını yaptıktan sonra temasına uygun olduğunu düşündüğümüz Şehir Kütüphanemizin ön kısmına yerleştirilecektir" ifadelerine yer verildi.

Ancak açıklamada heykelin yerinin değiştirilerek Şehir Kütüphanesi'nin bahçesine yarlaştirileceği açıklaması dikkat çekti.

(HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar