'Merkel görevi bırakıyor'

'Merkel görevi bırakıyor'
Alman basını Aralık ayında yapılacak CDU kongresinde Merkel'in başkanlığa aday olmayacağını duyurdu.

Son genel seçimlerde ve eyalet seçimlerde büyük oranda oy kaybeden Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, partisi Hristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) başkanlığını bırakacağı iddia edildi.

Reuters’a konuşan bir kaynak, Merkel’in parti kurmaylarıyla yaptığı toplantıda ‘parti içindeki başkanlık seçimlerinde yeniden lider adayı olmayacağını’ söylediğini aktardı.Alman basını Hıristiyan Demokrat Birliği'nin (CDU) Aralık ayında yapılacak olan genel kongresinde Merkel'in aday olmayacağını ancak başbakanlık görevine devam edeceğini duyurdu. 

Merkel son olarak Bavyera ve Hessen eyaletlerinde oy kaybetmişti. 

Almanya Başbakanı’nın, Hessen’deki sonuçlardan memnun kalmaması halinde Almanya içindeki siyaseti bırakarak Avrupa Komisyonu Başkanlığına aday olacağı iddia edilmişti.

İLGİLİ HABER: MERKEL YÜZDE 10 OY KAYBETTİ

YÜZDE  10 OY KAYBETTİ

Yaklaşık 4 milyon 400 bin seçmenin sandık başına çağrıldığı Almanya'nın Hessen eyaletinde düzenlenen bölgesel seçimde Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi CDU yüzde 28, koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) ise yüzde 20 civarında oy almıştı.

Merkel'in partisi seçimin galibi olsa da, Hessen'de beş yıl önce yapılan seçimlerin sonuçlarıyla karşılaştırıldığında, CDU için ağır bir kayıp  yaşadığı görüldü.

Bölgesel seçimlerde aldığı bu oy oranı, CDU için aynı zamanda Hessen'de 1966 yılından bu yana elde ettiği en kötü sonuç oldu. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar