Norveç’ten HDP’ye ziyaret

Norveç’ten HDP’ye ziyaret
Heyet HDP ziyaretinden sonra Meclis’te grubu bulunan diğer partileri de ziyaret etti.

Norveç Dışişleri Bakanlığı Barış ve Uzlaşma Birimi Kıdemli Danışmanı Anders H. Gulbrandsen’de aralarında bulunduğu bir heyet, HDP’yi ziyaret ederek, üzerindeki baskı ve saldırıları konuştu. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP), Norveç Dışişleri Bakanlığı Barış ve Uzlaşma Birimi Kıdemli Danışmanı Anders H. Gulbrandsen, Türkiye'nin Norveç eski Büyükelçisi Vegard Ellefsen, Demokratik Gelişim Enstitüsü (DPI) Türkiye Programı Yöneticisi Esra Elmas ve DPI Uzmanlar Kurulu üyesi ile Meclis'te bir araya geldi.
 
HDP’nin Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Partilerle İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür ve Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ile Norveç heyeti arasında geçen görüşmede, Türkiye’deki güncel siyasi gelişmeler ele alındı.
 
Görüşmede, HDP'ye yönelik baskı ve saldırılar, kayyım atamaları, gözaltı ve tutuklamaların yanı sıra demokrasi ve barış konusunda atılması gereken adımlar, iç politik gelişmeler, Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılar da ele alındı. Görüşmede HDP’ye yönelik tüm saldırılara rağmen, HDP’nin demokratik siyaset ve barış mücadelesindeki kararlılığı vurgulandı.
 
Heyet HDP ziyaretinden sonra Meclis’te grubu bulunan diğer partileri de ziyaret etti. (MA)

Öne Çıkanlar