Perinçek: Gül, Davutoğlu ve Babacan FETÖ'nün siyasi ayağıdır

Perinçek: Gül, Davutoğlu ve Babacan FETÖ'nün siyasi ayağıdır
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek darbe girişiminin siyasi ayağının Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu olduğunu iddia etti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, son dönemde yeni parti iddialarıyla gündeme gelen Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun "FETÖ'nün siyasi ayağı" olduğunu söyledi.

Euronews'e verdiği röportajda bir çok isim ve siyasi parti hakkında hakkında suçlayıcı ifadeler kullanan Doğu Perinçek, "darbe girişiminin aydınlatılmayan yönleri olup olmadığı, varsa siyasi ayağın kimler olduğu" sorusuna tartışma yaratacak ifadelerle yanıt verdi:

"15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağı var. Abdullah Gül, Babacan ve Davutoğlu. İşte bunlar FETÖ'nün siyasi ayağı. Siyasi ayak diye, Amerika denetimindeki muhalefet siyasi ayak diye Tayyip Erdoğan'ları göstermeye çalışıyor. Tayyip Erdoğan FETÖ'yle ölümüne savaşıyor. Ölümüne savaşanlara siyasi ayak demek hiç gerçekçi olmuyor."

'ABD TÜRKİYE'Yİ YENERSE BABACANLARI İKTİDARA GETİRİR'

Ali Babacan ekibine hiç şans vermediğini belirten Perinçek, "Çünkü CHP’nin onlar bir müştemilatı. Cumhuriyet Halk Partisi, İyİ Parti, Babacanlar, Davutoğlular, FETÖ, HDP hepsi bir ittifak oluşturuyor. Bu ittifakın yerel seçimde bir başarısı var. Bu hem Türkiye’ye hem AK Parti’ye esaslı bir uyarı. Şunu söyleyeyim, Amerika’nın gelip Ankara’yı silahlı işgal etmek dışında Ankara’da bir hükümet kurma şansını görmüyorum... Türkiye’de Türk ordusunu, Amerikan ordusu diyelim ki Doğu Akdeniz’de başlayan süreçte yenerse, Babacanlar’ı falan onları iktidara getirir" dedi.

 

 

'SOYLU VATANSEVER, İMAMOĞLU ATLANTİK BELEDİYE BAŞKANI, KURTULMUŞ'U BANA SORMAYIN'

Geçmişte bir çok kişiyi ihbar eden ve 12 Eylül mahkemeklerinde 12 Eylül darbesini savunan Doğu Perinçek, Euronews muhabiri Dilek Gül'ün, "Türkiye siyasetinden size isim sorsam bunlar hakkında tek kelimeyle cevaplarınız ne olur?" sorusuna tartışma yaratacak nitelendirmelerle yanıt verirken Canan Kaftancıoğlu hakkında cinsiyetçi ifadeler kullandı. her açıklaması tepkilere neden olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için "Hükümet içerisinde vatansever çizgide duran üyelerinden" diye bahseden Perinçek, Numan Kurtulmuş için "Onu bana sormayın" dedi:

Ali Babacan: "Fetö'nün siyasi ayağı"

Ahmet Davutoğlu: "O da öyle"

Ekrem İmamoğlu "Atlantik'in belediye başkan adayı"

Canan Kaftancıoğlu "O da İmamoğlu'nun kadını... PKK'nın dostu, HDP'nin dostu. Onları kurtarmaya çalışan FETÖ'nün dostu. Amerika cephesinde yer alan cesur hanımefendilerden biri"

Süleyman Soylu: "Benim gördüğüm, hükümet içerisinde vatansever çizgide duran hükümet üyelerinden biri."

Berat Albayrak: "Damatbey. Damatbey olma özelliği ötesinde, işgal ettiği makamı dolduracak esaslı özellikleri bence yok."

Numan Kurtulmuş: "Onu bana sormayın"

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar