'Yoldaş Leyla Güven, ben Plaza de Mayo Annesi'

'Yoldaş Leyla Güven, ben Plaza de Mayo Annesi'
Plaza de Mayo Annesi Nora Cortiñas, 78 gündür açlık grevini sürdüren Leyla Güven ile dayanışmak amacıyla bir mektup kaleme aldı.

Arjantin’de askeri diktatörlük döneminde kaybedilen çocuklarının akıbetini öğrenmek için mücadele eden Plaza de Mayo Anneleri’nden Nora Cortiñas, 78 gündür açlık grevinde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek amacıyla bir mektup kaleme aldı.

Mektubun HDP’nin internet sitesinde yayınlanan Türkçe çevirisi şöyle:

"Yoldaş Leyla Güven,

Ben Plaza de Mayo-Linea Fundadora Annesi, Nora Cortiñas.

Halkınızın özgürlüğü için ve Kürt hareketinin tutuklu lideri Abdullah Öcalan'a dönük tecride son vermek amacıyla yürüttüğünüz mücadeleyle dayanışmamızı ifade etmek için yazıyorum.

Yaşamınızın ve sağlığınızın risk altında olmasına rağmen Erdoğan rejimi Öcalan'ın halkıyla iletişim kurmasına izin verene kadar bu eyleme devam etmek kararlılığınızdan emin olduğunuzu biliyoruz.

Plaza de Mayo-Linea Fundadora Anneleri diktatörlüğe karşı 40 yıllık bir direniş geçmişine sahip, bu yüzden kişinin mücadele için çeşitli yollarla hayatını adayabildiğini biliyoruz.

Kayıtsızlıkla sarsılan bu dünyada, farklı cezaevlerinde çoğalan bu eylemin yalnızca onurlu bir jest ve bir örnek olarak kalmamasını diliyoruz. Aynı zamanda tüm siyasi tutukluların özgürlüğü hedefine ulaşmasını diliyoruz.

Sizi kucaklıyor, burada sesinizi yükselteceğimize ve çağrınızı büyüteceğimize söz veriyorum. Biliyorum ki bu kucaklaşma yakında gerçek olacak, birbirimize sarılacağız ve Kürdistan’daki kadınların devrimi için mücadelenizde size yakın olmaya, eşlik etmeye devam edeceğiz.

Hasta la victoria, siempre (Zafere kadar daima).

Nora Cortiñas"

Öne Çıkanlar