Restoran müdürü hakkında çalışanına tacizden istenen ceza belli oldu

Restoran müdürü hakkında çalışanına tacizden istenen ceza belli oldu
Çalıştığı iş yerinin müdürü tarafından taciz edilen kadının yaptığı başvuru sonucu, rrestoran müdürüne hapis cezası istenildi.

İstanbul Bebek'te bulunan  bir restoranda geçtiğimiz günlerde R.D. isimli kadın çalışan, restoranda müdür olarak çalışan Alper İ.'den taciz iddiasıyla şikayetçi  oldu. Alper İ. Hakkında hazırlanan iddianamede "Basit cinsel saldırı" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından 9 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, restoranda çalışan R.D.’nin  yaptığı başvuruya istinaden, şüphelinin 7 Ocak'ta alkol aldığı R.D.'ye ters davranışları nedeniyle özür dilediği anlatıldı. Şüphelinin, özür dilerken müştekiye sarılmak suretiyle cinsel saldırı da bulunduğu belirtildi.

R.D.'nin personel lavabosuna gittiği sırada  müdür Alper İ.'nin kapıyı zorladığı ve sonrasında R.D.' yi içeriye girmeye zorladığı anlatılan iddianamede yer aldı.

Olay gecesi R.D.'nin lavabodan çıkmak için kapıyı açtığı sırada  Alper İ.'nin doğrudan içeri girdiği ve müştekinin dışarı çıkmasına izin vermeyerek lavabonun kapısını kilitleyerek "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçunu işlediği ve şüphelinin lavaboda R.D'nin kollarını tuttuğu, sarıldığı ve boynundan öperek "Basit cinsel saldırı" suçunu işlediği vurgulandı.

Alper İ.'nin "Basit cinsel saldırı" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar,  " Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan ise 1,5 yıldan, 7,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.(DHA)

 

Öne Çıkanlar