Selvi: Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'le görüşmesi farklı bir havada cereyan etti

Selvi: Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'le görüşmesi farklı bir havada cereyan etti
Abdulkadir  Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'den bakanlık yapmış olan Mehmet Şimşek ile bir araya gelmesinin ardından kulislerde konuşulanları aktardı.

Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski ekonomiden sorumlu başbakan yardımcıları Ali Babacan ve Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği görüşmelere dair ayrıntılaara yer verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Babacan'la bir araya geldiğini hatırlatan Selvi, Şimşek'le gerçekleşen görüşmenin ise farklı bir havada cereyan ettiğini söyledi. Selvi, Erdoğan'ın Şimşek’e 'Zaman zaman bir araya gelelim' dediğini aktardı. 

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te "Şimşek’e ekonominin başına geçmesi önerildi mi?" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti milletvekillerine iki uyarısı oldu:

1- Sistem tartışmasını gündemde tutmayın.

2- Yeni kurulacak partiler hakkında konuşmayın.

Erdoğan, yeni sistemle ilgili tartışmaları CHP’nin köpürttüğünü düşünüyor. O nedenle AK Parti milletvekillerini uyarma gereği duydu. 70 yıllık parlamenter sistemin eksiklikleri giderilememişken, 1 yıllık başkanlık sistemini yerden yere vurmayı doğru bulmuyor. Sistemin özüne ilişkin bir değişiklik düşünmüyor. Cumhurbaşkanı ile parti genel başkanının ayrılması önerisi gündeme getirilmişti.

ŞİMŞEK’LE GÖRÜŞMENİN HAVASI

Erdoğan’ın Mehmet Şimşek’le görüşmesi ise farklı bir havada cereyan ediyor. Mehmet Şimşek de Ali Babacan gibi ekonomi yönetiminde başarılı bir isim. AK Parti’de siyasete atılmadan önce Merrill Lynch’in parlak stratejistlerinden biriydi. 12 yıl bakanlık yaptıktan sonra şimdi Qinvest’te üst düzey bir görev üstlendi. Hayatı Londra, Doha ve New York arasında geçiyor. Ailesi nedeniyle bir ayağı Ankara’da.

Görüşmede Erdoğan, Şimşek’e ekonominin başına geçmesi yönünde bir teklifte bulunmuyor. Çünkü daha önceden aracılar vasıtasıyla nabzını yoklamıştı. AK Parti cephesinden edindiğim izlenime göre verimli bir görüşme gerçekleşmiş. Şimşek, uluslararası sermaye hareketleri ve küresel ekonomi konusunda değerlendirmelerde bulunmuş. Erdoğan verdiği bilgilerden dolayı memnun kalmış. Şimşek’e ’Zaman zaman bir araya gelelim’ demiş. Şimşek de 12 yıl bakanlığını yaptığı Erdoğan’a teşekkür etmiş. Yani Erdoğan’dan bakanlık teklifi yok. Şimşek’in de bu teklifi reddetmesi gibi bir durum söz konusu değil. Şimşek’in görevinden ayrılıp yeniden kabineye girmek gibi bir düşüncesi yok. En az 1.5-2 yıl Qinvest’teki görevini sürdürmekte kararlı olduğu söyleniyor. İki saat süren Erdoğan-Şimşek görüşmesi olumlu izlenimlerle sonuçlanıyor.
 

Öne Çıkanlar