Tarihin en lanetli evinin hikayesi vizyonda

Tarihin en lanetli evinin hikayesi vizyonda
Bu hafta vizyona giren 11 filmden 'Köpek Adası', 'Winchester Gizemli Ev' ve yerli film 'Cici Babam' öne çıkıyor.

KÜLTÜR-SANAT- Sinema salonlarında bu hafta 6'sı yerli 11 film vizyona girdi. Bu hafta yabancı filmlerden öne çıkanlar Berlin'den en iyi yönetmen ödülüyle ayrılan Wes Anderson'ın Köpek Adası ve Winchester olurken yerli filmlerden Güldür Güldür ekibinin yeni filmi Cici Babam öne çıkıyor.

WINCHESTER

Ünlü tüfek markasının sahibinin karısı Sarah Winchester'in 1800'lerde Santa Clara'da bir malikane yaptırdığı söylenir. Bugün, bir müze gibi ziyaretçi toplayan malikane o yıllarda intikamcı hayaletlerin kafasını karıştırmak için yaptırılmıştır. Labirent gibi koridorlar, duvarlara açılan kapılar, gizemli odalar... Fantastik türü seven Peter ve Michael Spierig kardeşlerin yönetmen koltuğunu paylaştığı filmde Helen Mirren ve Jason Clarke başrolde.

 


ZAMANDA KIVRILMA

Madeleine L’engle’in fantastik romanı "Zamanda Kıvrılma" sinemaya uyarlandı....Film, bilim adamı olan babalarının ortadan kaybolmasıyla harekete geçen Meg'le Charles'ın uzaydan paralel evrene kadar pek çok yerde geçen soluksuz macerasını anlatıyor..Ava Duvernay'in yönettiği filmde Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Mindy Kaling, Chris Pine ve Zach Galifıanakis gibi ünlü yıldızlar rol alıyor.

 


CİCİ BABAM

Güldür Güldür ekibinden yeni film: Üç yetişkin kardeş babalarının ölümünün ardından annelerine sıkı sıkıya bağlıdır. Babalarının yerini doldurmak istemeyen kardeşlerin düzeni, yeni bir cici babanın ortaya çıkışıyla sarsılır. Babalarının ölümünden sonra annelerinin yeni biriyle olmasını hazmetmekte zorlanan kardeşler, kendini kabul ettirmek için uğraşan cici baba ile annelerinin arasını açmak için sinsi planlara girişir. Farklı bir dünyanın insanı gibi olan cici baba ile inatçı kardeşler bir orta noktada buluşabilecek midir?...

Meltem Bozoflu'nun yönetmen koltuğunda oturduğu "Cici Babam"ın oyuncu kadrosunda Onur Buldu, Derya Karadaş, Mahir İpek, Yasemin Conka, Onur Atilla, Meltem Yılmazkaya, Burak Topaloğlu gibi isimler yer alıyor.

 


KÖPEK ADASI

Berlin Film Festivali'nin açılış filmi sonunda vizyonda. Wes Anderson'un yönettiği animasyon günümüzden 20 yıl sonrasının Japonya'sında geçiyor. Salgın ve nüfus artışına neden olan köpekler, çöplerle dolu bir adada karantinaya alınıyor. Güzel yavrular, cesaret, sevgi ve dostlukla ilgili izleyiciye ders veriyorlar. Berlin'den en iyi yönetmen ödülüyle ayrılan Wes Anderson'a, gerçek bir sürgün hikayesi anlatıyor.

 


BÜTÜN SAADETLER MÜMKÜNDÜR

Kadın yönetmenlerin filmleri artık daha görünür olmaya başladı. Bu film de yine kadın yönetmenlerden biri olan Selma Kılıçaslan'ın elinden çıktı. Yurtdışına çıkma hayalleri kuran genç bir adamın aşkla ve hayalleriyle sınanan hikayesi anlatılıyor. Kemal Uçar ve Ruhi Sarı'nın yanı sıra Arif Erkin de oyuncu kadrosunda.

 


İLİŞKİ DURUMU: AÇIK İLİŞKİ

Anna ve Will, birbirlerinin ilk aşkıdır. Hayatlarındaki tüm ilkleri birlikte yaşayan evliliğin eşiğindedir. Will, Anna’nın 30. yaş gününde ona evlenme teklifi etmeye hazırlanır. Bu sırada arkadaşları ile yemeğe çıktıkları bir gün içlerinden biri sarhoş olur ve evlenmeden önce onların başka insanlarla birlikte olmaları gerektiğini söyler. Çift arkadaşlarının bu dediğini başta şaka olarak algılasa da Anna, bir süre sonra ciddi olarak düşünmeye başlar. İlişkilerinin sağlamlığını test etmek için ikisinin de bir süre başka insanlarla görüşmesi gerektiğini düşünen Anna, Will’i de ikna ederek başka insanlarla görüşmeye başlar. Brian Crano'nun yönettiği filmin başrollerinde Rebecca Hall, Dan Stevens, Gina Gershon var.
 


VALLAHİ HORTLADI

Nam-Sis adında, milattan önce 2600'lü yıllarda yaşayan ve bin yılda bir hortlayan bir kraldır. Nam-Sis ve karsının sonsuza kadar dünyada yaşamasının tek yolu vardır; o da 14 tane özgür ruha sahip olması gekekir. Kral, karısı ve kendisini kurtarmak için 14 kişinin peşine düşmeye karar verir. Nam-Sis'in peşine düştüğü 14 kişi, kendilerini kralın azabından kurtarması için yıllardır her şeye tövbe etmiş, insanlara şifa dağıtan Nuri hocadan yardım ister ve Nam-Sis'i mezarına geri göndermeye çalışır. Nuri hoca bu 14 kişinin hayatını kurtarabilecek midir?
 


MAŞA İLE KOCA AYI 2: SONSUZ ARKADAŞLIK

Film 2017'de vizyona giren Maşa ile Koca Ayı'nın devam halkası. Küçük bir kız olan Maşa ile sirkten emekli ayı Mişka'nın maceralarının anlatıldığı filmde bu sefer birbirinden eğlenceli sürprizler izleyenleri bekliyor. Enes Batur, Nisan Aktaş, Çitos Efe, Başak Karahan, Çağla Demirel, Duru Önver, Prenses Elif, Şahangiller gibi başarılı Youtuber’lar filmin içinde Maşa ve Koca Ayı ile rol alarak izleyenlere farklı bir deneyim yaşatıyor.
 


SON OYUN

Vicdanı için öldürenler ile zevk için kötülük yapanlar arasındaki mücadele, mafya, kirli işler, gizli devlet vs gibi olgularla süsleniyor. Yönetmen koltuğunu İlhan Akgül ve Sinan Tabanlı paylaşıyor. Ali Sürmeli oyuncu kadrosunda.

 


SANDIK

Yerli bir zombi filmi. Bursa'nın Turan köyünde bir sabah ilginç durumlar yaşanmaya başlar. Her şey o sabah köyün üstünden geçen ve kimin yönettiği belirlenemeyen helikopterlerin, aşağıya bıraktığı sandıklarla başlamıştır. Bu esrarengiz sandıkların içerisinden garip sülükler çıkmakta ve genetiğiyle oynanmış bu sülükler köy halkını feci bir felakete sürüklemektedir. Bölgedeki halkın bir kısmı sülüklerden tuhaf bir hastalık kapar ve diğer sağlıklı olan kesim hastalıktan korunmak için mücadele etmeye başlar. Bu esnada köye gelmek durumunda kalan altı kişilik bir arkadaş grubu ise henüz hiçbir şeyi anlayamadan kendilerini büyük bir kaosun tam ortasında bulur.

H. Mücahit Pehlivan yönetmenliğini üstlendiği korku ve gerilim türündeki filmin oyuncu kadrosunda Celal Bıyıklı, Adnan Tunalı, Çağlar Ozan Aksu ve Sinem Yılmaz gibi isimler bulunuyor.

 


HOROZ BAYRAM

Bayram'ın yüzü işten yana hiç gülmemiştir. Birçok iş girişiminde bulunsa da hepsinde hüsrana uğramıştır. Artık çevresindeki herkese borçlanan Bayram bu durumdan kurtulmak için çare arar. Sihirbaz bir arkadaşına derdini anlatan çaresiz adam, arkadaşından kendisini horoza çevirmesini ister. Bu sayede peşine düşen alacaklılardan kurtulacağını düşünen Bayram kendisini birçok komik olayın içinde bulur. Mustafa Diyar Demirsoy’un yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Abdullah Aslan, Mustafa Diyar Demirsoy, Sahra Gümüş, Mustafa Diyar Demirsoy, Hüseyin Taş, Zülfü Hamit Altın, Yuşa Parez, Şükran Çağman gibi isimler yer alıyor.
 

 

Öne Çıkanlar