Vefa Kartal Ölüm Orucu'na son verdi

Vefa Kartal Ölüm Orucu'na son verdi
Cezaevinde hak ihlallerine karşı Ölüm Orucu eyleminin 96. gününde olan Vefa Kartal hastanede tedaviye alındı.

ARTI GERÇEK - Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde hak ihlallerine karşı başlattığı Ölüm Orucu'nda hasta tutuklu Vefa Kartal eyleminin 96. gününde, yapılan görüşmeler sonucu eylemine son verdi.  

Kendi iradesiyle eylemini sonlandıran Kartal hastanede tedavi altına alındı.

Kartal'ın grevi bitirmesinden sonra açıklama yapan ailesi kendilerine ölüm orucu boyunca destek olan kişi ve kurumlara teşekkür etti. Bundan sonra kendilerini tedavi sürecinin beklediğini ifade eden ailenin açıklaması şöyle:  

"Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla 24 yıldır cezaevinde bulunan siyasi tutsak Vefa Kartal, temel insan haklarının sağlanması, cezaevi koşullarının iyileştirilmesi ve tedavisinin yapılması için 05 Temmuz 2018 tarihinde başladığı ölüm orucunun 96. gününde, yapılan görüşmeler sonrasında ölüm orucunu sonlandırma kararı almıştır.

Vefa bugünkü görüşmemizde "Bu halkın bir evladı ve parçası olarak halkıma inandım ve direnişe başladım. İnancım boşa çıkmadı. Zorlu zindan koşullarına, iletişimsizliğe rağmen talepler iletildi ve duyarlılık gösterildi. İnancımızı boşa çıkarmadılar. Direnişin ellerinden tuttular, sesimizi duydular. Onlara çok teşekkür ediyorum. Canımı hiçe sayarak başladığım bu direnişle hiç bir zulme, dayatmaya ve onursuzluğa asla boyun eğmeyeceğimi gösterdim. Herkes şunu bilsinki bundan sonra da asla boyun eğmeyeceğim." dedi. 

96 gün boyunca yanımızda olan Halkların Demokrasi Partisi'ne ve Eş Başkanlara, İnsan Hakları Derneği'ne, Tabipler Odası'na ve gönüllü avukatlarımıza, bizlere destek veren sanatçılara, sesimizi duyuran gazetecilere çok teşekkür ediyoruz. Direnişimizi her platformda dile getiren sanatçı dostlara, acıların dinmesi ve zorla tedavinin engellenmesi için çaba gösteren Tekirdağ Tabipler Odası’na, sevgisini, desteğini, dayanışmasını eksik etmeyen tüm dostlara, arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Hastane süreci bitip Vefa Kartal sağlığına kavuştuktan sonra mücadelesine devam edecektir. Bu sürecin de takipçisi olmak için kamuoyunu ve kurumları duyarlı olmaya çağırıyoruz." 

Öne Çıkanlar