Yıldırım: İstanbul ne kadar güvenliyse, Londra o kadar güvenlidir

Yıldırım: İstanbul ne kadar güvenliyse, Londra o kadar güvenlidir
'Günümüzde maalesef hiçbir ülke, kimse tam olarak kendini güvende hissedemez.'

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, dünyada sivillere yönelik yapılan saldırılar konusunda çifte standart olduğunu vurgulayarak, "İstanbul ne kadar güvenliyse, Londra o kadar güvenlidir. Kahire ne kadar güvenliyse Washington da o kadar güvenlidir" dedi.

Yıldırım, İsviçre'nin Cenevre kentinde Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Koordinasyon Toplantısında Dönem Başkanı sıfatıyla yaptığı açılış konuşmasında, Asya kıtasının yükseldiğini ifade etti. Dünyadaki sorunlardan tüm ülkelerin etkilendiğine işaret eden Yıldırım, aşırı eğilimler, bölgesel krizler, yasadışı göç, kalkınma farklılıkları, yoksulluk, insani krizlerin dünya gündeminin değişmez krizleri haline geldiğini ifade etti.

Yıldırım, parlamenter diplomasinin gücünü gözardı edilemeyeceğine dikkati çekerek, "Aynı zamanda dünya üzerinde dünya üzerinde yaşanan belirsizlikler diğer coğrafyaları olduğu gibi Asya'yı da çok etkiliyor. Evet, sorunlarımız ortak. Bizleri bir araya getiren sebep de bu. Artık sorunlarımıza samimiyetle çözüm aramak mecburiyetindeyiz. Bugün ertelediğimiz yahut görmezden geldiğimiz sorunlar, yarın mutlaka kapımızı tekrar kapımızı çalacak, bu sefer daha daha ağırlaşmış, daha da derinleşmiş şekilde bu sorunlarla yüz yüze geleceğiz" diye konuştu.

"İNSANI YAŞAT Kİ, DÜNYA YAŞASIN"

"Türkiye olarak barış içinde, huzurlu ve mutlu bir dünya görmek için kendi çapımızda gayret ediyoruz." diyen Yıldırım, Türkiye'nin dış politikasının da bu gayretlerin bir tezahürü olarak "girişimci ve insani" yaklaşıma sahip olduğunun altını çizdi.

Yıldırım, "İnsanı yaşat ki, dünya yaşasın" anlayışıyla Türkiye'nin dış politikasının hedefinde insan olduğunu her zaman ifade ettiklerini aktararak , şöyle konuştu:

"Güvenliği çok önemsiyoruz. Günümüzde maalesef hiçbir ülke kimse tam olarak kendini güvende hissedemez, göremez. İstanbul ne kadar güvenliyse, Londra'da o kadar güvenlidir. Kahire ne kadar güvenliyse Vaşington da o kadar güvenlidir. Dolayısıyla küresel terör sınır ve ülke tanımıyor. Gelecek endişesi insanlarda gittikçe çok yaygınlaşıyor. Mevcut gidişat devam ettiği takdirde yarının dünyasında yaşama şartlarının zorlaşacağına dair bir umutsuzluk var."

Dünyanın her köşesinin güvenilir hale getirilebileceğinin altını çizen Yıldırım, terörün kurturulması gereken en büyük küresel sorun olduğuna işaret etti. (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar