'10 işçiden 6'sı açlık sınırının altında yaşıyor'

'10 işçiden 6'sı açlık sınırının altında yaşıyor'
CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman, her 10 işçiden 6'sının açlık sınırının altında yaşadığına dikkat çekti. Yaman, asgari ücretin, ortalama ücret haline getirildiği eleştirisinde bulundu.

Artı Gerçek - CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman, AKP iktidarının son yirmi yıldır her alanda yaptığı düzenlemelerle emek sömürüsünü yaygınlaştırarak, derinleştirdiğini söyledi. Muhtaçlık temelli sosyal yardım uygulamaları ile rantçı ve kâr odaklı yaklaşımların emeğin değerini yerle bir ettiğini vurgulayan Yaman "Asgari ücretle çalışma ülkenin âdeta asgari değil, ortalama ücreti hâline getirilmiştir” dedi.

Yaman, TBMM Genel Kurulu’nda dün yaptığı konuşmada. asgari ücretin yetersizliğine ve açlık sınırı altında çalışan işçilerin sorunlarına değindi. Yaman, şunları söyledi: “İktidarın son yirmi yıldır başta mensubu olduğum sağlık camiası olmak üzere her alanda yaptığı düzenlemeler emek sömürüsünü yaygınlaştırmış ve derinleştirmiştir. Muhtaçlık temelli sosyal yardım uygulamaları, rantçı ve kâr odaklı yaklaşımlar emeğin değerini yerle bir etmiştir. Asgari ücretle çalışma -ki DİSK verilerine göre işçi olarak çalışanların yüzde 50'sinden fazladır- ülkenin âdeta asgari değil, ortalama ücreti hâline getirilmiştir. Daha vahimi bu ülkede asgari ücretin de altında çalışan işçiler mevcuttur. Kısacası, 10 işçiden 6'sı açlık sınırının altında yaşamaktadır.” (ANKA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar