Bahçeli: 13 milyon sandığa gitmedi, milli irade sandığa tam yansımadı

Bahçeli: 13 milyon sandığa gitmedi, milli irade sandığa tam yansımadı
MHP lideri Devlet Bahçeli yerel seçimlerde 13 milyon kişinin sandığa gitmediğini söyleyerek, "Bundan dolayı milli irade tam ve eksiksiz olarak sandığa yansımamıştır" dedi. Bahçeli, "Türk siyaset yapısının" yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.

Artı Gerçek - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin yerel seçim sonrası ilk grup toplantısında yaptığı açıklamada, Cumhur İttifakı'nın pek çok ilde belediye kaybetmesini katılım oranının düşüklüğü ile açıkladı.

Bahçeli, "Yaklaşık 13 milyon 300 bin vatandaşımızın sandığa gitmediği anlaşılmaktadır. Bundan dolayı milli irade tam ve eksiksiz olarak sandığa yansımamıştır" ifadelerini kullandı. Bahçeli ayrıca MHP'nin il genel meclisi oy oranlarını açıklayarak, "Hani nerede zayıflayan seçmen desteğimiz? 31 Mart seçimlerini işlerine geldiği gibi yorumlayanlar ziyandadır. MHP, yerel seçimlerden başarıyla çıkmıştır" dedi.

"Tavsayan ve kasten uzatılan HDP’nin kapatma davası sonuçlanmal" diyen Bahçeli, "Arkasından sıra DEM’e gelmeli" diye konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'MİLLET NEYİ İSTİYOR, NASIL KARAR VERİYORSA SAYGIMIZ VE SADAKATİMİZ TAMDIR, TARTIŞMASIZDIR'

“Hiç kuşkusuz egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet neyi istiyor, nasıl karar veriyorsa saygımız ve sadakatimiz tamdır, tartışmasızdır. Bizim demokrasiye bağlılığımız sözde değil özdedir. Milli iradenin hükmü de toz kondurmamız düşünülemeyecektir. MHP, Türk milletine varlığını adamış, siyasetçinin değil seçmenin mutluluğunu her zaman ve her şart altında gaye dinmiştir. Buna da aynen devam edilecektir.”

YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI

“Türk siyaset yapısını gelişen toplumun taleplerine göre milli ve manevi değerlere müzahir olacak şekilde yeniden ele almalı yeni bir anayasa ile de taçlandırmalıyız.”

‘CUMHUR İTTİFAKI VARLIĞINI KARARLILIKLA DEVAM ETTİRECEKTİR’

"İstanbul’un fethinin 600. Yıl dönümü olan 2053’te bu ideal gerçekleşecektir. İstikbalin ve istiklalin güvencesi Cumhur İttifakı’dır ve varlığını kararlılıkla devam ettirecektir."

'YEREL İKTİDAR' OLDUK DİYENLER HAYAL ALEMİNDEDİR. TÜRKİYE'DE İKTİDAR TEKTİR VE O DA CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ'DİR'

"MHP'nin yerel seçimlerile ilgili görüş ve değerlendirmeleri 3 madde halinde şöyledir:

1-) Milletimizin hür iradesiyle verdiği demokratik karara saygılıyız. Sonuçların hayırlı olması da temennimizdir. Yerel seçimlerin doğasıyla, genel seçimlerin doğası farklıdır. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra el değiştiren bir iktidar yapısı yoktur. Rota değiştiren, hedeflerinden sapan, yerinde sayan bir Türkiye yoktur. 'Yerel iktidar' olduk diyenler hayal alemindedir. Türkiye'de iktidar tektir ve o da Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'dir. Fazladan üç beş belediye başkanlığı kazanmakla yerel iktidar tantanası koparanların siyasetin nesnel gerçeklerine vakıf olmadıkları ayan beyan ortadadır. Bugün şımaranların harın milletten şamarı yemeleri mukadderdir.

2) 31 Mart seçimlerine katılım oranı, diğer seçimlerle mukayese edildiğinde düşüktür. 31 Mart'ta yaklaşık 13 milyon 300 bin vatandaşımızın sandığa gitmediği anlaşılmaktadır. Bundan dolayı milli irade tam ve eksiksiz olarak sandığa yansımamıştır. CHP genel başkanının yüzde 25'lik cam tavanı çatlatma masalı anlatmasının dayanağı da budur.

3) 31 Mart seçimlerine tesir eden olgulardan birisi ekonomik sıkıntılar ve emeklilerimizin yaşadığı sorunlar; diğeri ise mahalli özellik ve şartlara muhafık adayların tespitindeki bazı açmazlardır. Parti olarak milletimizin mesajını aldık ve gerekli çalışmaları başlattık. MHP ile Cumhur İttifakı’nın çok güçlü bir şekilde millete hizmet yolculuğunu sürdüreceğinden herkesin emin olması başlıca arzumdur.

İL GENEL MECLİSİ OY ORANLARINA DAYANARAK 'MHP YEREL SEÇİMLERDEN BAŞARIYLA ÇIKMIŞTIR' DEDİ

Partimizin oy oranının düştüğünü, tabanımızın kaydığını, seçmen kaybettiğimizi, eridiğimizi, dibe çöktüğümüzü utanmadan yazanlar, televizyon televizyon gezip boş keseden sallayanlar oldu. Yerel seçimlerde parti oylarının doğru ve sağlıklı anlaşılması için il genel meclisi seçim sonuçlarına bakmak kaçınılmazdır. 51 ili kapsamına alan il genel meclis seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin oy oranı yüzde 16,62’dir. Şimdi televizyon bülbülü olan bir profesöre sesleniyorum, hani nerede yüzde 5’in altına inen oy oranımız? Hani nerede zayıflayan seçmen desteğimiz? 31 Mart seçimlerini işlerine geldiği gibi yorumlayanlar ziyandadır. MHP, yerel seçimlerden başarıyla çıkmıştır."

'NETANYAHU İSTİFA ETMELİDİR'

"İsrail’in Gazze’deki soykırım suçuna tahammül etmek, sabır göstermek, alttan almak hiçbir vicdan sahibinin yapacağı bir şey de değildir. Netanyahu canidir, istifa etmelidir, hesap vermelidir, barış yanlısı bir hükumet kurulmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve kabinesinin Filistin ve Gazze gerçeğini dünyaya anlatan insani, vicdani, ahlaki tutarlılığı olan politikaları kesintisiz devam etmelidir. İsrail ile Filistin arasındaki barış arayışlarına sonuna kadar destek verilmelidir. Bunun yanı sıra iki devletli çözüm ortamı derhal teessüs etmelidir. Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırlarına haiz, egemen, bağımsız, siyasi ve toprak bütünlüğünü sağlamış bir Filistin devleti kurulmadan ne Orta Doğu’da ne de dünya çapında sular durulmayacak, barış ve çözüm iklimi yeşermeyecektir. Türkiye’miz; Balkanlar, Kafkaslar ve Orta Doğu’yu kapsayan stratejik ve zorlu coğrafi bir üçgenin ağırlık merkezindedir. Bir başka deyişle, Anadolu coğrafyası Avrasya jeo-politiğinin kalbidir. Düşmanımızın, dostumuzdan fazla olmasının nedenlerini bu jeopolitik mirasta aramak lazımdır."

'İTTİFAK SİSTEMİNDE ÇARPIKLIKLAR GİDERİLMELİ'

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin aksayan yönleri tamir edilerek bütün kurum ve kurallarıyla kalıcı hale getirilmesi, yönetim hayatımızdaki istikrarın elbirliğiyle kökleştirilmesi önceliğimizdir. Tavsayan ve kasten uzatılan HDP’nin kapatma davası sonuçlanmalı, arkasından sıra DEM’e gelmeli, nitekim bölücü partilerin kapısı kilitlenmeli, başka isimlerle açılmaları anayasal çerçevede engellenmelidir. İttifak sistemi gözden geçirilerek siyasi ve demokratik istikrarı zaafa uğratan ve uygulamada şahit olunan bazı çarpıklıklar ilerleyen süreçte giderilmelidir. Önümüzdeki sıcak gündemlerden birisi de sivil, demokratik ve kapsayıcı yeni anayasa hazırlığı olmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi, 100 maddelik anayasa teklifiyle mezkur hazırlığa katkı vermek için samimi çağrısını yineleyerek herkesi sorumluluk bilinciyle hareket etmeye davet etmektedir. Biz hazırız, darbe anayasasını rafa kaldırmanın sadece zaman, emek, sabır, sağduyu ve ahlaki uzlaşma gerektirdiğine inanıyoruz. Türkiye’nin tarihsel varlığı, Türk milletinin istikbal umudu sekteye uğratılmayacaktır."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar