Bahçeli'den Özel'e görüşme öncesi 'Kavala' resti: 'Köstekli saatimi çıkarırım...'

Bahçeli'den Özel'e görüşme öncesi 'Kavala' resti: 'Köstekli saatimi çıkarırım...'
MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'le görüşmesi öncesi Osman Kavala üzerinden rest çekti: "AP'yi ziyaretinde, saati sorunca, "Sen önce Kavala’yı çıkar' cevabını almış. Saati bana sorabilir. Köstekli saatimi çıkarırım..."

Artı Gerçek - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesinin hemen öncesinde konuştuğu partisinin Meclis grubu toplantısında, AİHM kararlarına rağmen tahliye edilmeyen iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması taleplerine sert bir dille yanıt verdi.

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş ile ilgili 'FETÖ' imasında bulunan Bahçeli, "Bakalım hukuki süreç Ankara'da mı bitecek, Pensilvanya'ya mı dayanacak hep beraber göreceğiz" ifadesini kullandı.

Bahçeli, 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isterken polis şiddetine uğrayanları da hedef aldı.

Grup toplantısında önce "Kutuplaşmak yerine kucaklaşmak lazımdır" mesajı veren Bahçeli'nin ardından CHP lideri Özel'e seslendiği konuşmasından satır başları şöyle:

1 MAYIS'TA TAKSİM'E ÇIKMAK İSTEYENLERİ HEDEF ALDI

"1 Mayısta yalnızca görevini yapan ve sağduyulu tavrı sebebiyle Türk polisine düşmanca saldıranlar nefretle muamele edenler biliniz ki Haçlı kalıntısı düşman bakiyesidir! 1 Mayıs emekçi ve dayanışma gününü intikam gününe tahvil etmek için çırpınan şehir eşkıyasının meselesi ne emek ne de dayanışmadır. Hayatları tembellikle geçen küçük bir azınlığın Taksim'e yürüme gayesi her şeyden evvel maksatlıdır.

Emek ve Dayanışma Günü'nü ülkenin her yerinde kutlamak mümkündür. Bu taksim ısrarı nedendir. Emekle Taksim'in ne alakası vardır. Üç beş haydut 1 Mayıs'ı terörize etti. Türk polisi ile iftihar ediyor hepsine teşekkür ediyorum. Polislerimiz asıl emekçidir. Bunu görmeyenler cümlesi ile haindir.

BAHÇELİ'DEN DE ‘YUMUŞAMA’ VURGUSU

Kutuplaşmak yerine kucaklaşmak lazımdır. Milli birlik ve dayanışmanın muteber imkanlarıyla mesafe almak bizim de arzu ve amacımızdır. Kapımıza değil de kalbimize vuranı buyur ederiz. Siyasette köprü kurma yerine duvar inşa edersek yanlışa düşeceğimiz herkesin idrak etmesinde yarar vardır. Dinlenecek sözün doğru olması, milli ve manevi değerlerimize uygun düşmesi en makul yoldur.

Bir defa siyasetin yumuşama ve normalleşmesinin vasatı, Türkiye ve Türk milletinin ortak çıkarları ortak geleceğidir. Dem'lenenlerin ayılması temennimizdir. Anayasanın 138. maddesine göre hakimler görevlerinde bağımsızdırlar."

ÖZEL'E GÖRÜŞME ÖNCESİ KAVALA RESTİ

Neymiş CHP Genel Başkanı, Avrupa Parlementosu'nu ziyarete gittiğinde saati sorunca 'Sen önce Kavala'yı çıkar' cevabını almıştır. Sayın Özel'in kolunda saati yok mudur? Özel'in saati sormak yerine PKK'ye ve FETÖ'ye verilen destekleri muhataplarının yüzlerine vurması gerekmez miydi? Türkiye hukuk devletidir demesi taşıdığı sorumluluğa uygun düşmez miydi? Sayın Özel saati merak ederse bana sorabilir köstekli saatimi açar kendisi ile açık açık paylaşırım.

Hiçbir organ ve makam mercii ya da kişi yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez, tavsiyede bulunamaz. Görülmekte olan bir davada yasama meclisinde yargı yetkisinin kullanılmasıyla ilgili soru soramaz, görüşme yapılamaz, beyanda bulunamaz. Osman Kavala'nın yeniden yargılanması ya da serbest bırakılması hususunda kamçılanan sipariş süreç devamlı suretle ilerletilmektedir. Bahsi edilen şahıs Türkiye Cumhuriyeti devletini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır. Gezi Parkı davasında yargılanan diğer sanıklar da 18'er yıl ceza almışlardır."

ABDULKADİR SELVİ'Yİ HEDEF ALDI

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin Gezi Davası ile ilgili yazdıklarına tepki gösteren Bahçeli, şunları söyledi:

"Kavala sevdalısı bazı kalemşörler de 'AİHM ve AYM kararlarını uygulamayan bir Türkiye kime yarar?' diye adrese teslim bir soruyla gündem tayin etmeye hevesleniyorlar. Ne yapalım, boyun mu eğelim? Yarı sömürge bir ülke olmaya devam mı edelim? Eğer yapılan itirazlar reddedilirse Gezi sanıkları karşı çıktıkları anayasa değişikliğiyle getirilen sistemden yararlanacaklarmış.

Emin olunuz bunları kaleme alan şahıs doğrudan doğruya Osman Kavala serbest bırakılmalıdır dese daha omurgalı bir açıklama yapmış olurdu. Devletin üç unsuru vardı, millet, ülke ve egemenliktir. Bunların dayanağı da hukuktur. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. 'Suç eski sistemde işlendi, yeni sistemde geçersiz' demek devleti ve milleti bilmeyen tetikçi ve kimliksizlerin harcıdır. Bunlar Gezi'nin gizli adamlarıdır."

SİNAN ATEŞ İDDİANAMESİ

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin iddianamenin hazırlanmasına da değinen Bahçeli, şunları söyledi:

"Hayatlarında tek bir ülkücünün hukukunu ve haysiyetini gözetmeyen mihrakların partimiz ve Ülkü Ocaklarını cinayetle anma teşebbüsleri ayrıca değerlendirilmesi gereken şerefsizce bir saldırganlıktır. Bugüne kadar niye iddianame hazırlanmadı diye sordular. İddianame hazırlandı, içi boş dediler. Davamızı yargılamak için kuyruğa girdiler.

MHP olarak beklentimiz şudur; iddianame ile ilgili mahkeme tarafından kabul edilip yargılanma süreci derhal başlatılmalıdır. Kimin elinde hangi bilgi ve belge varsa mahkemeye sunmalıdır. Hatta şahit olarak dinlenmek isteyenlere mahkeme kapısı açılmalıdır. Televizyon ekranlarında mahkeme yargılanamaz. Ne biliyorlarsa acilen mahkemeye yetiştirsinler. Bakalım hukuki süreç Ankara'da mı bitecek, Pensilvanya'ya mı dayanacak hep beraber göreceğiz."

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ndeki temaslarının ardından yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Sayın Kavala’nın AİHM kararı, ben geçtiğimiz günlerde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde tam günlük temaslar yaptım. Konsey’de konuştum. Bütün grupları ziyaret ettim. Çok sayıda devlet başkanı ile görüştüm. Bu devlet başkanları ile görüşürken de karşımdaydı, Türk heyetini ziyaret ettim. 18 kişiler. Bir odaları var. Tuğrul Türkeş Başkan, hangi partiden olursa olsun hepsinin derdi şu. ‘Burada ağzımızı açsak karşımıza Kavala çıkıyor’ diyorlar.

Bir mahkemeye, AİHM aynı şehirde, ‘Strazburg’da bu mahkemenin kararına uyulmayınca bize burada adım attırmıyorlar’ diyorlar. ‘Saati soruyorsun, saati niye soruyorsun, sen önce Kavala’yı çıkar’ diyorlar. Türk delegasyonu her partiden oluşuyor. 18 kişiden. Daha geçen gün o delegasyon Kosova kararında 18’de 18 oy verdi. Meclisimizin en seçkin, orada bizi temsil edebilecek, eğitim, liyakat, donanımda, yabancı dildeki 18 milletvekili var ve onların Kavala burada hapis, onlar da bizim oradaki odamızda hapisler. Elbette çıkıyorlar, temas yapıyorlar ama karşılarında duvar var. ‘Siz bizim mahkemenin kararlarına uymuyorsunuz’ diyorlar. O yüzden sonsuz fayda var." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar