Özgür Özel'den cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması: Kendi adaylığımı dayatmak gibi bir hata yapmayacağım

Özgür Özel, son dönemde 2028 genel seçimlerine yönelik partisi içinde yer alan adaylık tartışmalarına değindi. Özel, "Kendi adaylığımı dayatmak, tarihi bir fırsatın kaçırılmasını sağlamak gibi bir hata yapmayacağımdan herkes emin olsun" dedi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisi içinde, CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün kendisini işarete ederek başlattığı ve kamuoyuna yayılan cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına değindi.

Tartışmaya son noktayı koyan Özel, "CHP’nin Genel Başkanı olarak kendi adaylığımı dayatmak, CHP’nin tarihi bir fırsatı kaçırmasını sağlamak, birilerinin tükenmekte olan iktidarına tekrar fırsat vermek gibi bir hata yapmayacağımdan herkes emin olsun" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşme sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, CHP TBMM Grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'yle bugün gerçekleşen görüşmesine değinen Özel, Bahçeli ile gayet olumlu ve verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti ve “İstifade ettiğimiz görüşleri için kendisine teşekkür ederim” dedi.

Özel devamında, "Seçim sonuçlarını değerlendirdik, tebriklerini kabul ettim. 10 bin TL emekli maaşı ile geçinmenin imkansızlığını, asgari ücretin erimesini, temmuzda zam yapılması gerektiğini ifade ettik; atanamayan öğretmenler, kademeli emeklilik bekleyenler ve uzman çavuşların sorunları gibi pek çok konuda görüş alışverişinde bulunduk. 28 Şubat davasının mağdur tutukluları ve AYM kararına uyulmamasına ilişkin endişelerimizi ifade ettik” dedi.

gm-fv1cwgaasqqi.jpg

Özgür Özel, dördüzlere rozetini taktı

Geçtiğimiz hafta üçüzlere CHP rozeti takan Özgür Özel, bu hafta da 2001 doğumlu Özel, İlayda, Berkay, Olgay ve Gökay dördüzlere parti rozeti taktı.

Özel, "Dört tane üyelik kaydını tamamladık. Çağrımıza uyarak, Atatürk'ün baba evine geldiler hoşgeldiler aramıza. Bundan sonra daha güçlüyüz" dedi.

Eski İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem CHP’ye katıldı. Erdem’e rozetini CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı. Erdem, kürsüde yaptığı konuşmada CHP üyelerine ve Özgür Özel'e teşekkür etti.

ERDEM: İNANDIĞIM NEYSE ONU SAVUNDUM

Erdem, "CHP’nin bütün milletvekillerini her bir neferini sevgi ve saygıyla selamlıyorum bu benim için ve ailem için çok önemli ve mutlu günde sayın genel başkanımıza hakkımda söylediği sözler için teşekkür ederim, onur duydum. Bu kadar güzel sözü hak ediyor muyum bilmiyorum ama üç kız babası bir TC vatandaşı olarak bir hukuk hocası olarak hayatım boyunca siyasetten önce de sonra da hep doğruları ve gerçekleri hukuken inandığım neyse onu savundum.

Bunu Atatürk’ün kurucu değerlerinin verdiği güçle yaptım. Beni aranıza kabul ettiniz, her birinizle birlikte Türkiye’de adaletin ve hukukun yeniden parlaması için laik bilimin ışığında gençlerimizin eğitim alabilmesi için, eşitlik gelmesi için, bu milletimizi mutsuz eden tek adam rejimini sonlandırmak için elimden gelen her şeyi yapacağım" ifadelerini kullandı.

gm-fd2hwwaap7k0.jpg

İYİ Parti'den istifa eden Bahadır Erdem, CHP'ye katıldı

1 MAYIS TUTUKLAMALARINA TEPKİ

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen emekçilerin tutuklanmasına tepki gösteren Özel, "Suçluların mağdur, mağdurların suçlu ilan edildiği bir süreçteyiz. Bir an önce gençlerin serbest bırakılmasını, milletten kanuna uymasını isteyenlerin önce anayasaya uyması gerektiğini hatırlatıyorum" dedi.

Özgür Özel, tüm emeklileri 26 Mayıs Pazar günü Ankara Tandoğan Meydanı'nda yapacakları 'Büyük Emekli Mitingi'ne davet etti

MECLİS KÜRSÜSÜNDEN CELAL BAŞLANGIÇ'I ANDI

Özel, Kürtlerin hedef alındığı hak ihlallerini ifşa eden haberleriyle hatırlanan ve uzun süredir tedavi gördüğü Almanya'da vefat eden gazeteci Celal Başlangıç'ı Meclis kürsüsünde andı.

Özel, "90’lı yıllarda hak temelli gazetecilik hak ihlallerine karşı çok önemli habercilik yapan maalesef memleketinden doğduğu topraklardan uzakta Almanya’da geçen hafta kaybettiğimiz Celal Başlangıç’a bir kez daha Allah’tan rahmet ailesine baş sağlığı diliyorum" dedi.

'NE BARIŞ TERKOĞLU NE BARIŞ PEHLİVAN YALNIZ DEĞİLDİR'

Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’in şikâyeti üzerine, gazeteci Barış Terkoğlu, hakkında 'terörle mücadele görev almış kişileri hedef göstermek' suçlamasıyla yargılandığı davada 2 yıl hapse mahkum edilmesini eleştiren Özel, "Akın Gürlek adaletin katilidir. Adaletin giyotini olan birisi şimdi adalet bakan yardımcısıdır. Halen daha gazetecilerle uğraşmaktadır. Ne Barış Terkoğlu ne (Barış) Pehlivan yalnız değildir" dedi.

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Mezun olduğu üniversitede lisans, yüksek lisans dersleri vermiş, Birleşmiş Milletler'de öze hukuk enstitüsünde ilk Türk hukukçu olma unvanına sahip, bundan sonraki süreçte bize güç verecek sayın Bahadır Erdem baba evine katılıyor.

Malesef memleketinden uzakta yaşamını yitirdi. Gazeteci Celal Başlangıç'a bir daha allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Bu salondaki herkes, bu partideki herkes Deniz'in kardeşidir. Tam bağımsız Türkiye yolu CHP yoludur. Deniz, Filistin dedi. Deniz Gezmiş'in yolundan gidip tam bağımsız Türkiye'nin yolundan giden Özgür Özel değil, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'dir.

'AKIN GÜRLEK ADALETİN GİYOTİNİDİR'

Barış Terkoğlu’na iki yıl hapis cezası verildi. FETÖ yargıya hakimken ceza alıyorlardır. Güya FETÖ temizlendi. Hala ceza alıyorlar. Akın Gürlek seyyar giyotindir, adaletin katilidir. Adaletin giyotini olan birisi Adalet Bakan yardımcısıdır. Gürlek şunu bilsen ne Terkoğlu ne Pehlivan yalnız değildir.

'SUÇLULARIN MAĞDUR, MAĞDURLARIN SUÇLU OLDUĞU BİR SÜREÇTEYİZ'

Taksim 1 Mayıs’ta emekçilere kapatıldı. AYM kararına rağmen, örülen utanç duvarını gördük. Türkiye’nin en kıymetli hazinelerinden biri olan sarnıcın önüne, İstanbul’un susuzluğunu ortadan kaldırmak için yapılan tarihi kemerinin önüne polisi getirerek bir utanç duvarı haline getirdiler. Bu iktidar gittiğinde o duvar hep hatırlanacak. O gün birileri Anayasa’ya uymadılar. Bu yüzden emekçileri içeri almadılar.

Öncesinde her iki tarafı da uyarmıştık. 49 yurttaşımız, 1 Mayıs’ta yaşananlar üzerine tutuklandı. Bir tarafta AYM kararına direnen, kanunsuz emir verenler, karşılarındaki gençleri tutukluyorlar. Gösteri ve toplantı yürüyüşü hakkı anayasal bir hak. Suçluların mağdur, mağdurların suçlu ilan edildiği bir süreçteyiz.

'FABRİKATÖRLERLE İŞÇİSİ AYNI VERGİYİ ÖDÜYOR'

Şimdi yeni bir hazırlık var. Pandemide yüzde 18’den yüzde 8’e inen ve şu anda yüzde 10 olan pek çok başlıkta liste oyunu ile KDV yüzde 10’dan 20’ye çıkarılmak isteniyor. Doğrudan vatandaşın cebine Mehmet Şimşek’in el atmak istediğini söylemek istiyorum. Fabrikatörle işçisi aynı vergiyi ödüyor. Çok kazanının çok, az kazananın çok vergi ödemesi lazım.

Bu kadar holding vergilerin yüzde 10’unu öderken, çiftçiler, emekçilerin yüzde 90’ını ödüyor. Bu adaletsiz düzene isyan ediyoruz, isyan.

EMEKLİ MİTİNGİ 26 MAYIS'TA

CHP olarak bütün emeklileri ve destekleyenleri 26 Mayıs Pazar günü Ankara’da Büyük Emekli Mitingi’ne davet ediyorum.

'AYŞE ATEŞ'İN ADALET YÜRÜYÜŞÜ HEPİMİZİN YÜRÜYÜŞÜDÜR'

İddianame’de yeni hiçbir şey görmedik. Ama yeni hiçbir şey de görmedik. Ayşe Ateş’in adalet yürüyüşü hepimizin adalet yürüyüşüdür. Müfredat önemli dedik. Ama sözümüzü duyuramadık. Yedi gün yetmez dedik, çıkmış Milli Eğitim Bakanı 10 güne çıkardım deyip gülüyor. Yeni müfredatta görüş alınmadı.

Atanmayan öğretmen sayısı bir milyonu aştı. O öğretmenlere tüm kamuya alımlarlaa birlikte müfredatsız KPSS ile seçilme sözü verdiler. Bu vaat ile oy topladılar. Bu arkadaşlar müfredat getirerek, ayrımcılığı kurumsallaştırdılar. Oy topladılar, şimdi de mülakatı kaldırmıyorlar. 86 bin öğretmen ataması dediler, 20 bin atamaya düştüler.

Seçim öncesi miting meydanlarında İsrail ile ticaret son bulsun diye pankart açanları yaka paça içeri atanlar, önce 54 ticari ürünün ihracatına kısıtlama getirdiler. Biz mazlum Filistin halkının yanında durmaya devam edeceğiz.

Çoğu kadın ve çocuk olan 35 bin kişinin katlledilmesine müsaade edemeyiz.

gm-fv1cwwaaqsyw.jpg

DEVLET BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULDU?

Rotasından milim sapmadan, Türkiye’nin bütün demokratlarını, sosyal demokratlar olarak kucaklıyoruz. Kimseye yüksekten bakmadan ilerliyoruz. Tüm siyasi partilerin genel başkanları ile görüşmeye devam edeceğiz. Bugün Devlet Bahçeli bizleri kabul ettiler. Onun şahsında MHP’nin tüm üyelerine teşekkür ediyoruz.

Erdoğan görüşmesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin en üst görevlerinde bulunmuş, partinin envanterine girmiştir. Kayıt dışı siyasete itiraz eden anlayışımızla, görüşmeler parti meclisimiz ile paylaşılmıştır.

Sayın Bahçeli ile seçim sonuçlarını değerlendirdiğimiz, tebriklerini kabul ettiğimiz bir görüşme oldu. Ayrıca başta Filistin meselesi olmak üzere dış politikayı görüştük.

'GAYET OLUMLU VERİMLİ GEÇEN BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK'

Seçimden sonra asla şımarmadan, kibre kapılmadan ilerliyoruz. Tüm siyasi partilerin genel başkanlarıyla görüştük, görüşmeye devam edeceğiz. Bugün Bahçeli'de talep ettiğimiz randevumuz karşılanarak bizleri kabul ettiler. Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Gayet olumlu verimli geçen bir görüşme gerçekleştirdik. Fikir alışverişleri, ev sahipliğinden, yaptığı kıymetli aktarımların dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

Erdoğan görüşmesinde 'Efendim gizli - kapaklı ne konuştunuz?' Tutulan kayıtlar partimin arşivine girmiştir. Bahçeli ile yaptığımız görüşmeden sonra bana açıklama yapabilirsiniz dediği halde kendisini ayakta bekletmeyi doğru bulmadım. Seçim sonuçlarını samimiyetle değerlendirdiğimiz, tebriklerini kabul ettiğimiz, bundan sonraki sürece dair yapıcı değerlendirdiğimizi paylaşabilirim.

'ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME NOTLARI PARTİNİN ARŞİVİNDE'

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmenin ardından açıklama yapılmamasına yönelik eleştirilere şu yanıtı verdi:

"Yapılan görüşmelerden sonra eğer ortak bir açıklama yoksa görüşme taraflardan kendi ifadelerini paylaşabilecekleri ancak verilen cevapları paylaşmayacakları bir anlayışla sürmelidir. Erdoğan görüşmesinde, 'Efendim gizli - kapaklı ne konuştunuz?' Görüşmeden Türkiye Cumhuriyetinin dışişleri bakanlığının en üst görevlerinde bulunmuş bir büyükelçinin devlet geleneklerine uygun tutulmuş notları partinin arşivine girmiştir.

Önümzdeki dönem benden sonra görev yapacak genel başkanlarımıza aktarılmak üzere genel başkanlığın ilgili güvenceli birimine muhafaza edilmiştir ve kayıt dışı siyasete itiraz eden anlayışımızla, bütün bilgiler MYK gurubumuzla, parti meclisimiz ile paylaşılmıştır, paylaşılmaya ilgili organlar toplandıkça devam edilmektedir. Ancak biz neler söylediğimizi söyledikten sonra 'ne cevap aldınız', o konuda onu söylemek bizim işimiz değildir. Ancak onu beklemek, onu izlemek ve o konuda ihtiyatlı bir iyimserlikle beklenti içinde olmak bizim pozisyonumuzdur."

CHP İÇERİSİNDEKİ ADAYLIK TARTIŞMASI

Özel, Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarına dair de şunları söyledi:

"Geçmişte yaptığımız hataları tekrar etmeyeceğimizi söylemiştim. Hazır birinci partiyken, gelecek seçime daha zaman varken aday tartışması iyi niyetli şekilde de yapılsa da faydası olmayan bir tartışmadır. Buradan gelecek seçim için şimdiden aday tartışması başlatmanın CHP'nin gücünü azaltmak ona çelme takmaktan başka bir amacı yoktur. Bu tartışmaları doğru bulmam. Her birimiz gönlümüzdeki adayı, gönlümüzdeki ortak bir duyguyu ön plana çıkarmak durumundayız.

Kimin gönlünden kimin geçtiğinin bir önemi yok. Günü gelince CHP'nin bir adayı olacak. O aday CHP'nin üyeleriyle, halkın sesini dinleyerek, seçim organlarında tartışılarak, Anayasa nasıl diyorsa öyle, bu seçim başarısı nasıl geldiyse öyle belirlenecektir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkan olarak kendi adaylığımı dayatmak, CHP'nin tarihi bir fırsatını kaçırması sağlamak birilerinin tükenmekte olan iktidarına tekrar fırsat vermeyeceğimden herkes emin olsun."

ERDOĞAN'IN İADE-İ ZİYARETİ NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Özgür Özel, grup toplantısından sonra gazetecilerin soruları üzerine Cumhurbaşkanı’nın ekibinin henüz bir randevu talebinde bulunmadığını söyledi.

Özel, siyasetteki yumuşama söylemlerine ilişkin soru üzerine de “Normalleşmeye yumuşama demeyelim, normali bu” yanıtını verdi.

CHP İÇERİSİNDE ADAYLIK TARTIŞMASI NASIL BAŞLADI?

CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, 4 Nisan’da Sözcü TV’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçimde Özel’le yarışmasının İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’la yarışmasından ‘daha zor olacağı’nı söylemişti.

Evvelsi gün de (5 Mayıs Pazar günü) CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, 2028 genel seçimlerinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak genel başkan Özgür Özel’i işaret etmişti.

Özel ise 8 Nisan’daki demecinde İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ı ‘forvet’e benzeterek “Günü geldiğinde de arkadaşlarımızdan biri cumhurbaşkanı adayı olacak” demişti.

Ayrıca, Başarır ve Sarıgül'ün konuşmaları sosyal medyada çokça konuşulmuş ve CHP içerisinde adaylık tartışmasına dönük tartışma görüntüsü verdiği için eleştirilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar