'Erdoğan, 7 Haziran'daki yöntemi kullandı ve kazandı'

'Erdoğan, 7 Haziran'daki yöntemi kullandı ve kazandı'
‘AK Parti, 31 Mart’ta yaşadığı İstanbul şokundan sonra bu kez işi sıkı tutma kararlılığında.’

AKP ve MHP’nin itirazıyla İstanbul seçimlerinin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmesinin ardından, gözler seçimlerin tekrarlanacağı 23 Haziran’a çevrildi. Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile seçimi kaybeden Binali Yıldırım arasında geçecek olan yarışa dair gözler CHP ve AKP kulislerine çevrildi.

İktidara yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, YSK’nin CHP’nin kazandığı seçimleri iptal etmesinin AKP içerisinde sevinçle karşılandığını yazdı.  "YSK’dan çıkan karar AK Parti’de bir sevinç meydana getirdi" diyen Selvi, CHP’de ise bir grubun seçimlerin boykot edilmesini tartıştığını öne sürdü.

SEÇİLMİŞ BAŞKANIN HAKKININ GASP EDİLMESİNİ ‘PRİM’ OLARAK DEĞERLENDİRDİ

CHP’nin mağduriyetin prim yaptığına inandığını iddia eden Selvi, "CHP yenilenecek seçimlere katılacak" diye yazdı.

Seçimde İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın adaylığının aynı kalacağını belirten Selvi, "Adaylar aynı ama seçim stratejileri farklı olacak" ifadelerini kullandı.

AKP hükümetinin tek başına iktidar olma çoğunluğunu kaybederek büyük bir yenilgiye uğradığı 7 Haziran 2015 seçimleri ve sonrasında yaşanan süreci hatırlatan Selvi, AKP lideri Tayyip Erdoğan’ın 7 Haziran’da uyguladığı taktiği uygulayarak "kazandığını" yazdı.

‘ERDOĞAN 7 HAZİRAN’DAKİ YÖNTEMİ KULLANDI VE KAZANDI’

Selvi’nin o sözleri şöyle:

"AK Parti bir İstanbul hareketi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un siyaset sahnesine taşıdığı bir lider. Cumhurbaşkanı Erdoğan henüz seçim startı verilmeden, "İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder" demişti. Erdoğan son MYK toplantısında ise "Seçimler yenilendiği taktirde kazanırız" demişti. Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyon hükümetinin kurulmasına karşı çıkmış, 1 Kasım’da yeniden seçimi zorlamış ve kazanmıştı. Erdoğan bir kez daha aynı yöntemi kullandı ve kazandı."

‘AKP 31 MART’TA YAŞADIĞI ŞOKTAN SONRA BU KEZ İŞİ SIKI TUTACAK’

Yazısını, "Dün YSK konuştu, 23 Haziran’da ise İstanbul halkı konuşacak" diye sonlandıran Selvi, AKP’nin "31 Mart’ta yaşadığı şoktan sonra işi sıkı tutacağını" yazarak şunları kaydetti:

"AK Parti, 31 Mart gecesi yaşadığı İstanbul şokundan sonra bu kez işi sıkı tutma kararlılığında. AK Parti’nin kampanyasını yine Cumhurbaşkanı Erdoğan yürütecek. MHP Lideri Bahçeli de "Seçimlere kadar mitilimi İstanbul’a sereceğim" demişti. Burada önemli bir nokta AK Parti’nin izleyeceği seçim stratejisi olacak. 31 Mart’taki, Beka söylemi ve kutuplaştırıcı söylem yerine bu kez daha kucaklayıcı bir dil tercih edilebilir. Bu arada İstanbul seçimlerinde belirleyici olan Kürt seçmene yönelik AK Parti’nin yeni bir strateji oluşturması gerekiyor. Bu arada Erdoğan’ın ne yapıp, edip 31 Mart’ta sandığa gitmeyen,"Kırgın AK Partileri" sandığa götürmesi gerekiyor.

Dün YSK konuştu, 23 Haziran’da ise İstanbul halkı konuşacak."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız…

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar