Erdoğan, Babacan ile görüştü: 'Yapacaksanız bir an önce yapın'

Erdoğan, Babacan ile görüştü: 'Yapacaksanız bir an önce yapın'
Görüşmede yeni parti iddialarının da konuşulduğu, Erdoğan’ın Babacan’a ‘Buna teşebbüs etmeyin ama yapacaksanız da bir an önce yapın’ dediği aktarıldı.

AKP’de bir yandan 23 Haziran seçim sonuçları değerlendirilirken, diğer yandan kulislerde kritik görüşmeler yaptığı bilgisi geliyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre, AKP’den ayrılarak 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yeni parti kuracağı iddia edilen eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Erdoğan’ın, Babacan’a birkaç gün önce randevu verdiği ve yüz yüze bir görüşme gerçekleştiği aktarıldı.

Habertürk’ten Saliha Çolak’ın AKP kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a AKP politikalarına ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne yönelik eleştirilerini içeren bir rapor sundu. Babacan’ın görüşmede ekonomi politikalarına ilişkin görüşlerini de aktardığı belirtildi.

ERDOĞAN BABACAN’A ‘NE YAPACAKSAN BURADA YAP’ DEMİŞ

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın ise Babacan’a tespit ettiği aksaklıkları gidermek için AKP’de çalışabileceğini söyleyerek, "Yapacaksan burada yap" dediği ifade edildi. Ancak AKP kurucu üyeliğinden ayrılacağını söyleyen Babacan’ın yeni oluşum imasında da bulunduğu öğrenildi.

‘BUNA TEŞEBBÜS ETMEYİN’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise bunun üzerine "Bu zamana kadar böyle olaylar çok yaşandı. Parti kuranlar başarılı olmadı. Hatta Meclis’te grup kuranlar da oldu ki bu daha zor bir iş. Buna teşebbüs etmeyin ama yapacaksanız da bir an önce yapın" mesajı verdiği iddia edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar