Erdoğan: DEAŞ ile ilgili konuşulan rakamlar abartılı

Erdoğan: DEAŞ ile ilgili konuşulan rakamlar abartılı
Erdoğan, ABD'nin 'Türkiye bundan böyle, son iki yıldır bölgede yakalanan DEAŞ savaşçılarından sorumlu olacak' açıklamasına ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yapılacak olan operasyona ilişkin  ABD'nin bölgeden çekildiğini belirtti.

ABD'nin "Türkiye bundan böyle, ABD'nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı DEAŞ savaşçılarından sorumlu olacak" sözleri sonrası bir gazeteci tarafından 10 bin IŞİD'linin tutuklu bulunduğu hatırlatılması üzerine Erdoğan, bu sayının abartlılı olduğunu söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Sırbistan'a yapacağı ziyaret öncesi basın toplantısı gerçekleştiriyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Ziyaretim sırasında Türk firmaları tarafından Sırbistan'da kurulan 6 fabrikanın açılışını gerçekleştirecek olmaktan memnuniyet duyuyorum."

"Balkanlarda gönül köprüleri oluşturmak maksadıyla inşa ettiğimiz otoyolun temelini de atacağız."

"Ziyaretimin ülkemiz ve tüm balkanlar için hayırlı vesilelere temenni olmasını diliyorum."

"(ABD'nin harekatı desteklememesi hakkında) Akşamki görüşmemizden sonra bölgede sayın başkanın ifade ettiği gibi çekilme olayı başlamış vaziyette. Şu anda buradaki karşılıklı muhataplar çalışmalarını yürütüyorlar. Buz aten yeni bir şey değil. Sayın Trump bu konuyla ilgili talimatını vermişti. Çekilmeyi emretmişti fakat bu biraz gecikti. Buna rağmen Amerikalı ve bizim heyetlerimiz bölgede görüşmelerini yapıyorlardı. Yine bu görüşmeler aynı kararlılıkla devam edecek. Bizim verilmiş bir kararımız var; bir gece ansızın gelebiliriz demiştik. Terör örgütlerinin ülkemize yönelik tehditlerini daha fazla kabul etmemiz asla mümkün değil."

"(Yakalanan IŞİD'liler hakkında) Bu rakamlar biraz abartılı rakamlar. şu anda orada cezaevlerinde olan bazı rakamlar var. Bu konuyla ilgili bizim de bir yaklaşım tarzımız var. DEAŞ'lıların kontrolünü biz kendi elimizden çıkarmak istiyoruz, bunlara artık bakamayız diyorlar. Bu konuda ne gibi adımlar atılabilir, kendileri bir çalışma yapacaklar. Bizim arkadaşlarımız da çalışma yapıyorlar. Ne gibi bir adım atalım ki cezaevlerinde bulunan DEAŞ'lıları derdest edelim."

"Büyük ihtimalle önümüzdeki ayın ilk yarısında Trump ile görüşeceğiz. Buz ziyarette ikili olarak heyetler arası bu görüşmeyi yapmak suretiyle, yüz yüze olması işin derinliği açısından bölgedeki gelişmeleri ele alma fırsatını bize verecek."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar