Erdoğan-Özel görüşmesinin perde arkası: Özel 'boş koltuk'u doğru bulmadı, telafi istedi

Erdoğan-Özel görüşmesinin perde arkası: Özel 'boş koltuk'u doğru bulmadı, telafi istedi
Artı Gerçek'in edindiği bilgiye göre, CHP lideri Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesinde Özel’in, oturma düzenini doğru bulmadığı, bunun telafisine ihtiyaç duyduğu belirtildi. Erdoğan ise bunun üzerine iade-i ziyaret gerektiğini söyledi.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmesi sona erdi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin olumlu bir atmosferde geçtiği, belirlenen gündemlerin detaylı olarak ele alındığı aktarıldı. Edindiğimiz bilgiye göre, görüşmenin Cumhuriyet Halk Partisi açısından verimli olarak nitelendirilebileceğini ve Genel Başkan Özel’in görüşmeden halkın sorunlarının çözümü konusunda mesafe alınabileceğine ilişkin iyimser ayrıldığını belirtildi.

Özel’in randevunun Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nde verilmiş olmasından memnuniyet duyduğunu belirten CHP kurmayları, bu konuda Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın emeklerine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğine teşekkür ettiğini aktardı.

ÖZEL OTURMA DÜZENİNİ DOĞRU BULMADI

Öte yandan Özel’in oturma düzenini doğru bulmadığını, bunun telafisine ihtiyaç olduğunu ilettiğini belirten kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise bunun üzerine Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’a dönerek, en kısa sürede Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne iade-i ziyaret gerektiğini söylediğini aktardı.

Özel’in de bunun üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapılacak ziyaretten memnuniyet duyacaklarını kaydettiği belirtildi.

Özel, Erdoğan'a Paşabahçe'nin "Gururla" serisinden "Cumhuriyet Ateşi" isimli objeyi hediye etti. "Cumhuriyet Ateşi", Mustafa Kemal Atatürk'ün genç Cumhuriyet’in Avrupa’ya gönderdiği öğrencilerden Sadi Irmak'a hitaben söylediği “Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyoruz, gür alevler halinde geri dönmelisiniz” sözünden ilhamla oluşturulmuş bir eser olarak biliniyor. Özel, ayrıca yanında Manisa’daki Uluslararası Mesir Macunu Festivali’nden getirdiği mesir macunu hediye etti. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar