Erdoğan'dan Hamas açıklaması: Kabine toplantımız öncesi Haniye ile görüştük

Erdoğan'dan Hamas açıklaması: Kabine toplantımız öncesi Haniye ile görüştük
Cumhurbaşkanı Erdoğan, X'ten yaptığı açıklamada, bugünkü Kabine Toplantısı öncesinde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile görüştüğünü belirtti: Batılı ülkeler başta olmak üzere tüm tarafları, ateşkes için İsrail’e baskı yapmaya çağırıyorum.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, X'ten yaptığı açıklamada Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Gazze'de ateşkes konulu bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti.

Erdoğan'ın paylaşımı şöyle:

'İSRAİL'E BASKI YAPMAYA ÇAĞIRIYORUM'

"Kabine toplantımız öncesi Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik.

Sayın Heniyye ile görüşmemizde Gazze’deki çatışmaların ve şiddetin sona erdirilmesi için ortaya konan çabaları ele aldık.

Hamas’ın ara buluculardan aldığı ateşkes önerisini onaylamasını değerlendirdik.

Hamas’ın Türkiye’nin telkinleri ile verdiği kararı olumlu bulduğumuzu ifade ettiğim görüşmede, İsrail’in de kalıcı ateşkes için adım atması gerektiğini vurguladık.

Batılı ülkeler başta olmak üzere tüm tarafları, ateşkes için İsrail’e gereken baskıyı yapmaya çağırıyorum."

KONUŞMASINDA DA DEĞİNMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine'nin bugünkü toplantısının ardından yaptığı açıklamada da Hams'ın Mısır ve Katar'ın sunduğu ateşkes teklifini kabul etmesiyle ilgili konuşmuş ve "Bizim telkinlerimizle Hamas'ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail tarafından da atılmalıdır. Batılı ülkeler barış için İsrail'e baskı yapmalıdır" demişti. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar