Gümüşhane'yi kazanan MHP, 'Bitcoin’ci AKP’li başkana' Sayıştay denetimi istedi

Gümüşhane'yi kazanan MHP, 'Bitcoin’ci AKP’li başkana' Sayıştay denetimi istedi
Gümüşhane Belediyesi'ni AKP'den alan MHP, borçlar karşısında hesapların incelenmesi için Sayıştay denetimi talep etti. Önceki AKP'li belediye döneminde, toplu konut için paralarla Bitcoin alındığı iddia edilmiş, mağdurlar eylem düzenlemişti.

Artı Gerçek - AKP'den MHP'ye geçen Gümüşhane Belediyesi'nde önceki dönemde ortaya atılan "toplu konut için halktan toplanan paralarla Bitcoin alındı" iddiası yeniden gündemde. Yeni MHP'li belediyenin, Bitcoin iddiaları ve yüklü borç nedeniyle valiliğe yazı yazıp Sayıştay denetimi istediği belirtildi.

31 Mart yerel seçimlerinde, Gümüşhane merkezin belediyesi AKP’den MHP’ye geçmişti. Eski Belediye Başkanı AKP’li Ercan Çimen yüzde 38 oy alırken, MHP adayı olan rakibi Vedat Soner Başer yüzde 42 oyla başkan seçildi. Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göreyse, mazbatayı alan MHP’li Başer, "geçmiş döneme ilişkin özellikle Bitcoin iddialarını ve belediyenin borcunu görünce", valiliğe yazı yazıp Sayıştay denetimi istedi.

'PARALAR BİTCOİN’DE GİTTİ'

AKP’li Ercan Çimen döneminde belediye, 729 konut ve 112 işyerinden oluşan lüks Yaşam Evleri projesini hayata geçireceğini açıklamıştı. Birçok arsa sahibi ile anlaşma yapılıp paralar toplandı. Ancak iddiaya göre, Gümsaş isimli belediye şirketinin yöneticisi, ‘değerlenmesi’ için toplanan paralarla Bitcoin aldı.

gumushane.jpeg 'Yaşam Evleri' projesinin tanıtım görseli.

ERDOĞAN'IN ÖNÜNÜ KESMİŞLERDİ

Mağdur Platformu Başkanı Nuri Öztürk, birçok arsa sahibinin “Paralar Bitcoin’e gittiği için ortada inşaat yok” dediğini anlattı. Mağdurlar, Gümüşhane’yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın otobüsünün önünü de keserek bu konudaki şikayetlerini aktarmışlardı.

CAMİ YIKILDI, YENİSİ YAPILMADI

Bu süreçte, Yaşam Evleri adı verilen lüks konut projesinin tam köşesinde yer alan tarihi Morduk (Yeni) cami de yıkılmıştı. Belediye, caminin yıkılmasına karşı çıkan mahalle sakinlerine “Daha büyüğünü yapacağız” vaadinde bulunsa da yeni cami projesi hayata geçirilmedi.

AKARYAKIT İSTASYONU İDDİASI

Öte yandan, Ercan Çimen döneminde belediyeye ait merkezi yerdeki bir arsanın da niteliğinin değiştirilerek akaryakıt istasyonuna çevrildiği belirtiliyor. Sözcü'ye göre, "arsanın yeni sahibinin seçimi kaybeden Ercan Çimen’e yakın kişiler olduğu" iddiası da yeni MHP'li yönetim tarafından araştırılıyor.

RESMİ YAZI İLE TALEP EDİLDİ

Buna göre, Gümüşhane Valiliği'ne gönderilen ‘Sayıştay Denetçisi Talebi’ başlıklı yazıda, “31 Mart 2024 seçimlerinden sonra Gümüşhane Belediyesi olarak mali açıdan gerekli incelemelerin yapılabilmesi için Sayıştay Denetçisi tarafından hesaplarımızın incelenmesi hususunu; bilgilerinize arz ederim” denildi. (Kaynak)

Öne Çıkanlar