İddia: Ahmet Eşref Fakıbaba, İYİ Parti’den ayrılabilir

İddia: Ahmet Eşref Fakıbaba, İYİ Parti’den ayrılabilir
Gazeteci İsmail Saymaz, Fakıbaba’nın İYİ Parti’den ayrılabileceğini öne sürdü. Fakıbaba ile görüştüğünü belirten Saymaz, “Ben inanmadığım hiçbir görüşü savunmam” dediğini aktardı.

Artı Gerçek - Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın İYİ Parti’den ayrılabileceğini söyledi. Hafta sonu yapılan ve Müsavat Dervişoğlu’nun genel başkan seçildiği İYİ Parti kurultayına Fakıbaba katılmamıştı.

Fakıbaba ile görüştüğünü belirten Saymaz, şunları belirtti:

“Kurultaydan bir gün sonra Fakıbaba’yı aradım. “Ne düşünüyorsunuz?” diye sordum. “Ben inanmadığım hiçbir görüşü savunmam” diye yanıt verdi. Fakıbaba’nın sözlerinden İyi Parti’den ayrılabileceği sonucunu çıkarıyorum.”

NE OLMUŞTU?

2022 yılı Ekim ayında AKP Urfa Milletvekili, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, partisinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklamıştı. İstifasını sosyal medya hesabından duyuran Ahmet Eşref Fakıbaba, 2003 yılından bu yana AKP üyesi olduğunu ve AKP'de değişik makamlarda görev yaptığını hatırlatarak şunları söylemişti:

''2003'te üyesi olduğum AK Parti'de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. AK Parti üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşerilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum.''

Fakıbaba, istifasının ardından İYİ Parti'ye geçmişti. (HABER MERKEZİ)

YAZININ TAMAMI

Öne Çıkanlar