Kobanê Davası'nda yarın tahliye çıkacak mı?

18 Kürt siyasetçinin tutuklu yargılandığı Kobanê Davası'nın yarınki karar duruşmasında hükmün açıklanmayacağı bildirildi. Davayı başından beri takip eden Avukat Nuray Özdoğan'a göre halkın talebinin görünür olmasıyla tablo tamamen değişti.

Artı Gerçek - DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan, DEM Parti Hukuk Komisyonu Eş Sözcüsü Sevda Çelik Özbingöl ve HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak, bugün DEM Parti Genel Merkezi’nde yarın duruşması yapılacak Kobanê Davası'na ilişkin basın toplantısı düzenledi. Türkdoğan, mahkeme kaleminin ilettiği bilgiye göre; yarın karar çıkması beklenen Kobanê Davası’nda kararın çıkmayacağını, mahkeme heyetinin tutukluluk incelemesi yapacağını açıkladı.

Kobanê Davası’nın avukatlarından Nuray Özdoğan yaşanan gelişmeleri Artı Gerçek yazarı İrfan Aktan’a anlattı:

"31 Mart sonrası demokrasiye dair umutların arttığı bir sürece girdik. İktidarın da bu ülkenin, bu halkların demokrasi istediği, barış istediğine ikna olması ve tamamını serbest bırakması gerekir. Bu nedenle beklentimiz var. Yargılananlar haksız da olsa ağır bir cezaya hazırlardı. Siyasetin gidişatı nedeniyle beklentileri düşmüştü. Seçim sonrası süreçte halkın talebinin görünür olması tabloyu bütünüyle değiştirdi"

'BELKİ İTİRAZI OLANLAR VARDIR'

Erteleme kararını değerlendiren Özdoğan, "Dolayısıyla erteleme belki şunu yaratabilir; en azından hukuk dışı yürüyen sürece dair belki de itirazı olanlar vardır. Bu ülkenin artık bu kadar ağır hukuk dışılıkları kaldırmayacağı… Bu ekonomik olarak da siyaseten de. Belki buna dair bir tartışma dönüyordur. Bunu devam ettirmek istemeyenler olabilir. Bugüne kadar çok toplumsal ve siyasi ağırlığı olan dava takip ettik ama Kobanê Davası kadar hukuk dışı ve tümüyle siyasetin aksıyla devam eden bir dosya takip etmedik" dedi.

Öne Çıkanlar