Özel kurmayları ile görüşmeyi değerlendirdi: Erdoğan Özel’i tebrik etti, tüm konular müzakere edildi

Özel kurmayları ile görüşmeyi değerlendirdi:  Erdoğan Özel’i tebrik etti, tüm konular müzakere edildi
Artı Gerçek'in edindiği bilgilere göre, Erdoğan-Özel toplantısında hemen hemen tüm konular müzakere edildi. Kurmayları ile görüşmeyi değerlendiren Özel, görüşmenin olumlu geçtiğini ve kendi açılarından olumlu beklentilerin oluştuğunu ifade etti.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Görüşmenin ardından Özel, CHP Genel Merkezi’nde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile toplantıyı değerlendirdi.

Toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke, İlhan Uzger, Ensar Aytekin, Gül çiftçi, Suat Özçağdaş, Aylin Nazlıaka, Yalçın Karatepe ve Burhanettin Bulut katıldı. Edinilen bilgiye göre Özel, kurmaylarıyla yapılan görüşmelere ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Toplantıya ilişkin bilgi veren bir kurmay, kamuoyunda gündeme gelen tüm konuların da masaya geldiğini ifade etti.

ANAYASA'DAN GEZİ'YE TÜM KONULAR MASAYA YATIRILDI

Artı Gerçek’e konuşan kurmaylar, hasta mahpuslardan Anayasa gündemine, ekonomiden Gezi tutuklularına kadar pek çok konu başlığının görüşmede gündeme geldiğini ifade etti. Öte yandan Özel’in iyi niyet olursa ve gündem başlıklarında bir ilerleme olursa bunun şeffaf bir şekilde paylaşılacağı aktarıldı. Yapılan görüşmelerin olumsuz bir etki yaratmaması adına detayların bir süre kamuoyu ile paylaşılmayacağı ifade edildi.

Özel’in bu konuya ilişkin ilerleyen günlerde açıklama yapması bekleniyor.

‘BU ŞARTLARDA NORMALLEŞMEYE GİTMEK BİLE ÖNEMLİ’

Bu görüşmelerin AKP’nin elini güçlendirdiği iddialarına yönelik konuşan bir kurmay “Halkın menfaatine yönelik taleplerde bulunuyoruz. Güçlense ne olur?” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koltuk meselesine dair nezakete çok önem verdiklerini belirten bir partili, “Bu şartlarda normalleşmeye gitmek bile önemli” dedi.

'BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE ÖNEMLİ KONULARDA GÖRÜŞMELER OLACAK'

Bundan sonraki süreç için önemli konularda görüşülmesine iki tarafında mutabık kaldığını belirten bir partili, belli aralıklar görüşmelerin yapılacağını aktardı. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar