Özgür Özel: Kaybede kaybede kazanmayı öğrendik

Özgür Özel: Kaybede kaybede kazanmayı öğrendik
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Eğer kaybetmeyi hazmedemiyorsan, kazanmayı öğrenemiyorsun. Kaybede kaybede kazanmayı öğrendik" dedi. Öze, Mesir Şenlikleri'ne 100 ülkeden turist getireceklerini söyledi.

Artı Gerçek - Manisa'da CHP'li belediye tarafından ilk kez Mesir Şenlikleri düzenlenirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçimlere ve bundan sonrasına dair açıklamalarda bulundu.

Özel, Halk TV tarafından memleketi Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde düzenlenen “Görkemli Hatıralar” programında soruları yanıtladı.

31 Mart yerel seçimlerinde partisinin başarısını değerlendirirken, "'Haritayı kırmızıya boyayan isim’ benim için biraz iddialı olur. Bir başarının elde edilmesi için bütün faktörlerin bir arada olması lazım" diyen Özel, şöyle devam etti:

'DEĞİŞMEYENLE DEĞİŞEN YARIŞIRSA DEĞİŞEN KAZANIR'

"Öncelikle şartların hazır olması lazım. İnsanlar artık israftan, kibirden sıkılmışlardı. Sadece Manisa’da değil, tüm Türkiye’de ağır ekonomik şartlara rağmen kendilerini görmeyen, duymayan bir anlayıştan sıkılmışlardı ve bir değişim istiyorlardı. Değişmeyenle değişen yarışırsa değişen kazanır. Seçime değişerek giren tek parti CHP’ydi.

CHP eskimiş, köhnemiş bir anlayışa karşı yeni, genç kadrolarıyla, yönetimin yarısı kadın yarısı erkek olan, Cumhuriyet'e uygun bir yönetim anlayışıyla birlikte CHP yeniyi temsil ediyordu. Manisa’da 18 tane pırlanta gibi adayımız vardı. Türkiye’de binin üzerinde, her birisi halkın teveccühünü kazanmış, anketlerle desteklenmiş, ön seçimden çıkmış, toplumda beğeni uyandıran adaylar vardı. Bu yerin belediye başkanı 34 yaşında genç bir kadın."

'İSPANYA'DA 10-15 AZGIN BOĞANIN ÖNÜNDEN MİLLET KAÇIYOR, BÜTÜN DÜNYA İZLİYOR'

"Mesir Festivali’ni ilk kez bir CHP’li seçilmiş belediye başkanı düzenliyor.

İspanya’da 10-15 tane azgın boğayı, önünden millet kaçıyor, bütün dünya o festivali izliyor. Yapılan iş boğanın önünden kaçmak.

Domates Festivali var, bütün şehir birbirine domates atıyor. Bütün dünya biliyor, izliyor, 180 ülkeden turist gidiyor.

Manisa’ya bütün emeklere teşekkür ediyoruz ama dünyanın en eski halk ilaçlarından birisi, Kanuni Sultan Süleyman’ın validesini iyi etmiş, 41 çeşit baharattan yapılmış bir ilaç. İşin tıp yönü var, sağlık yönü ve, mistik yönü var. İnanılmaz bir ritüel. Bugün Manisa’da dünyanın dört bir yanından, 150 ülkeden, 10 bin tane turist yoksa bu Mesir Festivali iyi yapılmıyor demektir. En iyisini yapacağız. Bütün dünya mesirden haberdar olacak. Göreceksiniz, bir gün gelecek bu Manisa’da Mesir Şenlikleri’nde 100’den fazla ülkeden insan gelecek, bu şenlikleri takip edecek."

'SIFIR BELEDİYE BAŞKANIYLA GİDİYORDUK ORAYA'

"Eğer kaybetmeyi hazmedemiyorsan, kazanmayı öğrenemiyorsun. Rakibi tebrik etmek, rakibe saygı durmak erdemdir. Rakibini tanımayan rakibini yenemez. O yüzden biz centilmenlikten, iyi niyetten asla ve asla taviz vermeden yenile yenile kazanmayı öğrendik. Kaybede kaybede kazanmayı öğrendik. Geçtiğimiz günlerde bir bayram kutlaması vardı, biz sıfır belediye başkanıyla gidiyorduk oraya. Geçen sefer dört oldu, şimdi bir baktık; 18’de 15 olmuş. Belediye meclisinde üçtük, yedi olmuştuk; 70 olmuşuz. Ama bir baktık, o kutlamada AK Parti’den ve MHP’den ne il başkanı ne milletvekili hiçbiri gelmemiş, ilk kez kaybediyorlar. O gün il başkanıma dedim ki ‘Burada kusur onlarda değil, demek ki biz bir şey yanlış yapıyoruz. Eğer kaybeden buraya gelmiyorsa bir eksik var. Bundan sonraki bayramlarda, bayram töreninden iki gün önce AK Parti, MHP ve diğer partilerin il başkanlarını ara, ‘Birlikte gidelim’ de. Demek ki onlar kaybetme psikolojisiyle itilmiş hissettiler.’ Biz kaybede kaybede kazandığımız bu şehre barışı, kardeşliği, birlikteliği getireceğiz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar