Özgür Özel'den Bakan Ali Yerlikaya'ya '1 Mayıs' telefonu: Kararınızı gözden geçirin

Özgür Özel'den Bakan Ali Yerlikaya'ya '1 Mayıs' telefonu: Kararınızı gözden geçirin
Özel, Yerlikaya ile yaptığı telefon görüşmesinde Taksim’in 1 Mayıs’ta kapalı olması kararının gözden geçirilmesini talep etti. Özel, ana muhalefet partisi lideri olarak kefil olduğunu, gerekirse CHP üyelerinin 1 Mayıs günü görev yapabileceğini bildirdi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı telefonla arayarak 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın Taksim Meydanı'nda kutlanmaması yönündeki kararın gözden geçirilmesini talep etti.

Özel, ‘Taksim’in ve 1 Mayıs’ın sembolik önemi olduğunu’ vurgulayarak kutlamaların sorunsuz yapılmasında ‘ana muhalefet partisi genel başkanı olarak kefil olduğunu, gerekirse CHP üyelerinin de 1 Mayıs günü görev yapabileceğini’ söyledi.

ALİ YERLİKAYA NE DEMİŞTİ?

Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamaları için uygun güzergahlar arasında yer almadığını savunan İçişleri Bakanı, Taksim Meydanı'nda bir araya gelme çağrısı yapan sendikalara ilişkin ise "Kendilerine bu taleplerine izin verilmeyeceği açıklandı" ifadesini kullandı.

Yerlikaya ayrıca 1 Mayıs için İstanbul Valiliği'ne başvuran konfederasyon ve belirli sayıdaki temsilcilerin Taksim anıtına çelenk bırakabileceğini söyledi.

TAKSİM MEYDANI 10 YILDIR YASAK

Devrimci İşçi Sendikası (DİSK) 1 Mayıs İşçi Bayramı için iktidarın yıllardır yasakladığı Taksim Meydanı’na çağrı yapmıştı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve CHP de 1 Mayıs’ın Taksim’de düzenlenmesini talep etmişti.

Ancak İstanbul Valisi Davut Gül ve bugün de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs’ın İstanbul’da Taksim meydanında kutlanmasına izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

Anayasa Mahkemesi, Taksim’in 1 Mayıs’ta yasaklanması nedeniyle geçen yıl hak ihlali kararı vermişti.

1 Mayıs’ın 2013’ten beri Taksim’de kutlanması yasak. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar