Özlem Zengin sosyal medya raporunu Erdoğan'a sundu: AKP’li TV yorumcuları da mercek altında

Özlem Zengin sosyal medya raporunu Erdoğan'a sundu: AKP’li TV yorumcuları da mercek altında
31 Mart yerel seçiminde ikinci parti konumuna düşün AKP'de yenilginin nedenleri araştırılıyor. Bu kapsamda Erdoğan'ın sosyal medyanın ve AKP'ye yakın TV yorumcularının incelenmesi talimatıyla Özlem Zengin'in hazırladığı rapor tamamlandı.

Artı Gerçek - AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, seçim sürecine sosyal medya hesaplarının etkisine ilişkin bir rapor hazırlayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu. Zengin'in raporunda ayrıca medyada AKP’ye yakınlığı ile tanınan yorumcuların açıklamaların da seçim sonuçlarına etkilerinin irdelendiği ifade edildi.

22 yılın ardından ikinci parti konumuna düşen AKP, seçim yenilgisinin nedenlerini araştırmaya devam ediyor. Teşkilatlar, adaylar, milletvekilleri ve seçim stratejisine ilişkin değerlendirmeler devam ederken, sosyal medya paylaşımları ve bazı sosyal medya hesaplarının paylaşımlarının ne kadar etkili olduğunu da değerlendiriliyor.

Sputnik’ten Osman Nuri Cerit’in haberine göre, yerel seçimden sonra AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında partiyi ve partilileri hedef alan troll hesapların tespiti ve bunların önlenmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimat verdiği iddia edilmişti.

'İTİBAR SUİKASTINA GEÇİT VERMEYİN'

Erdoğan’ın “Bizim görevlendirmediğimiz hiç kimse bizim adımıza konuşamaz, itibar suikastı yapamaz. Partinin kurumsal kimliğine ve kurmaylarına itibar suikastına geçit vermeyin. Böyle durumlara maruz kalan arkadaşlarımıza arka çıkın, linçe fırsat vermeyin” dediği de ifade edilmişti.

AKP’Lİ TV YORUMCULARI DA MERCEK ALTINDA

Bu kapsamda Özlem Zengin’in bir rapor hazırlayarak geçtiğimiz hafta Erdoğan’a sunduğu öğrenildi. Raporda 'trol' olarak adlandırılan hesapların yaptığı paylaşımlar, bu paylaşımların partiye zararları gibi başlıkların raporda yer aldığı öğrenildi.

Raporda sosyal medya üzerinden itibar suikastını kimlerin, hangi metotla yaptıkları, hangi trolleri kullandıkları gibi konularda bilgi verildiği öğrenilirken, sosyal medyanın yanı sıra medyada AKP’ye yakınlığı ile tanınan yorumcuların açıklamaların da seçim sonuçlarına etkilerinin irdelendiği ifade edildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar