Saldırı sonucu durdurulmuştu: Maltepe’de yeniden sayım başladı

Saldırı sonucu durdurulmuştu: Maltepe’de yeniden sayım başladı
Maltepe’de, AKP ve MHP’lilerin saldırısı sonucu dün gece durdurulan yeniden sayım bu sabah yeniden başladı. CHP’li Aytekin, yeniden sayım işlemini 12 kurumun izlediğini bildirdi.

ARTI GERÇEK-31 Mart seçimlerinin çekişmeli sürdüğü ve CHP’li Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın ikinci kez seçildiği İstanbul’un Maltepe ilçesinde, itiraz sonucu başlayan yeniden sayım işlemi dün gece yaşanan olaylar sonrası durdurulmuştu. Sayım işlemi bu sabah itibariyle yeniden başlatıldı.

AKP ve MHP’liler, Maltepe’de İlçe Seçim Kurulu'nun, Sandık Sayım Kurulu sayısını ve sayımı hızlandırmak istemesine karşı çıkmış, sayım alanına topluca girerek çalışmaları durdurmuştu. Cumhur İttifakı’nın iki ortağının çıkardığı kavga, İlçe Seçim Kurulu’na üye hakimlerin anlatımıyla resmi tutanaklara da geçmişti. Seçim Kurulu’nun yaşanan arbede ortamı sonrası dün gece 23.30’da ara verdiği yeniden sayım işlemi, bu sabah yeniden başladı.

1089 SANDIKTAN 569’U SAYILDI

Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki yeniden sayım işlemini yerinde takip eden CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, yeniden başlayan işlemler hakkındaki son durum hakkında Artı Gerçek’e bilgi verdi.

ARALIKSIZ SAYIM SÜRERSE YARIN BİTEBİLİR

1089 sandığın olduğu Maltepe’de, şu ana kadar 569 sandığın sayıldığını belirten CHP’li Aytekin, yeniden sayımın aralıksız sürmesi durumunda yarın bitebileceğini bildirdi.

‘SAYIM ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE YAPILIYOR’

Sayımın son derece sakin bir ortamda devam ettiğini ifade eden Aytekin, güvenlik önlemlerinin de alındığını belirterek, sayımın şeffaf bir şekilde yapıldığını aktardı. Aytekin, 12 kurumun sayım işlemini takip etmek için görev yaptığını bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar