Şenyaşar’dan çağrı: Van’daki kalabalık buraya da gelsin

Şenyaşar’dan çağrı: Van’daki kalabalık buraya da gelsin
Adalet Nöbeti’ni 95’inci gününde sürdüren Emine Şenyaşar,”Van’daki kalabalık nasıl toplandıysa, burada da toplanın. Gelin, artık yeter bu zulüm” çağrısında bulundu.

Artı Gerçek - Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde eski AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar, Adalet Nöbeti’ni 95’inci gününde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa Milletvekili oğlu Ferit Şenyaşar ile beraber devam ettirdi. DEM Parti Ankara İl Örgütü üye ve yöneticileri ile Sosyalist Demokrasi Kolektifi (SOLDER) üyeleri Şenyaşar’ı ziyaret etti.

Şenyaşar ailesinin bakanlığın demir parmaklıklarına astıkları, “Adaleti olmayan Bakanlığın önünde adalet nöbetimiz 95’inci gününde devam ediyor” yazılı pankartı sökmek isteyen polis ile Ferit Şenyaşar arasında tartışma yaşandı. Dövizin zorla sökülmesinin ardından Emine Şenyaşar dövizini yanında tuttu.

Oğlunun bırakılması talebini yineleyen Emine Şenyaşar, “Van’daki kalabalık nasıl toplandıysa, burada da toplanın. Gelin, artık yeter bu zulüm” diyerek halka çağrıda bulundu. Ayrıca Emine Şenyaşar, Adalet Bakanı’nın fotoğrafının olduğu bir dövizi alarak yırttı.

Ferit Şenyaşar, bakanlığın bir diğer girişi olan malzeme kapısının da önünde durunca hem Emine Şenyaşar’ın nöbet tuttuğu ziyaretçi girişi hem de bakanlığın malzeme kapısı giriş çıkışlara kapatıldı.

15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişimi sonrası oğlu tutuklanan Sevinç Çakır da Şenyaşar’dan etkilenerek Adalet Bakanlığı önünde başlattığı oturma eylemini 19’uncu gününde sürdürdü. (MA)

Öne Çıkanlar