Hiç utandığın oluyor mu Oğuzhan?

Senden 9 yaş büyük 4 ay sonra 37’inci yaşına girecek Atiba Hutchinson’ın sahadaki performansına tanıklık ederken hiç utandığın oluyor mu?

Senden 9 yaş büyük 4 ay sonra 37’inci yaşına girecek Atiba Hutchinson’ın sahadaki performansına tanıklık ederken hiç utandığın oluyor mu? Ne yalan söyleyeyim bunu çok merak ediyorum! Ya da içinden ‘Atiba’nın 900 bin Euro kazandığı ortamda bana 2.5 milyon Euro ödeniyor boş ver’ mi diyorsun? Sevgili Oğuzhan Özyakup, Alanyaspor maçını birlikte izlediğim ‘kişiler’ sana öylesine galiz küfürler ettiler ki inan benim yüzüm kızardı, seni bilemiyorum elbette! Profesyonel olarak futbol oynamadım hoş futbol topunun peşinde amatör olarak da çok koştuğumu söyleyemem. Mehmet Tezkan benden futbolcu olmayacağına nerede ise 45 yıl önce karar vermişti! Ancak yaşamımın her kesitinde yaptığım işin hakkını vererek, bana ödenen tutarın karşılığını son kuruşuna kadar hak ettiğim inancındayım. Zaten bunu aksini düşünürsem uyuyamam ve utanırım. Çalışıyormuş gibi yaparak maaş alsam sanırım yerin dibine geçerim. Sen de benzeş duyguları yaşıyor musun zaman zaman? Bak ‘Dar Paça Apo’ (Bu benim yakıştırmam değil) Abdullah Avcı, "Antrenörlüğümü kimse sorgulayamaz" dedi, biz de zorunlu senin sahadaki oyununu!  Gördün mü olanı?

Öncelikle Loris Karius’un gol yemediği bir maç izlemek Beşiktaşlılar için sürpriz oldu. Ardından Beşiktaş’ın kazanması ve tabii siyah-beyazlı formayı giyen çok sayıda futbolcunun sahadaki istemli oyunları… Bu reaksiyon er ya da geç mutlak gösterilecekti ancak biraz geç oldu. Beşiktaş lider Alanyaspor’u 2-0 yendi ne var ki Burak Yılmaz ile Georges-Kévin N'Koudou’nun beceri yoksunlukları farkın 4 – 5 olmasına engel oluverdi. Şayet biraz gole konsantre olsalardı siyah-beyazlı takım farkı zorlanmadan bulacaktı. İlginçtir Jeremain Lens dahi Alanyaspor karşısında takımı için çabaladı ve kötü oynamadı. Ancak Beşiktaş’ın sahadaki sorunu tek yengiyle çözülecek türden değil. Zira sol kanat Caner Erken’in çabasıyla iyi kötü çalışıyor ancak sağ kulvarda durum vahim. Gökhan Gönül – Ricardo Quaresma ikilisiyle kusursuza yakın üreten sağ kulvarda iki futbolcu da olmayınca yük daha çok Caner Erkin’in omuzuna yükleniyor.  

Ricardo Quaresma artık yok, oynadığında ise Gökhan Gönül’e kim ayak uyduracak sağ kanatta? Sakatlanarak sahayı sedyede terk eden Dorukhan Toköz’ü de alkışlamamız gerekli tabii ki yükselen form grafiği ve Alanyaspor maçındaki oyunu nedeniyle. Ve ‘geçmiş olsun’ demeyi de ihmal etmeyelim, umalım sahalara dönüşü çok gecikmesin…

Sevgili Abdullah, bir hafta önceki yersiz ve gereksiz tepkin olmasa şu anda sorunları aşmış ve yol almaya başlamıştın. Lakin öylesine bir hata yaptın ki, biz üstüne sünger çeksek kediler tırmalar, köpekler parçalar o süngeri! Hiç kimse senin teknik bilgin ve becerinden şüphe duymamıştı, Fikret Orman’a duyulan tepki, skorlar ile bağıntılı olarak sana yönelmişti sadece. Dileriz kısa süre içinde yapacağın bir açıklamayla ya da seninle yapılacak bir röportajda ‘yersiz’ söyleminin izlerini silebilirsin…       

Adem Ljajić sorununu nasıl aşar? Tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan çıktı? Beşiktaş uzun sürenin ardından kazandı ve yandaşlarını coşturdu oysa kısa geçmişte sürekli yaptığı tek şey buydu. Kuşkum yok, Fikret Orman ve yandaşları görevi bıraktıklarında Beşiktaş eski coşkulu, saygın günlerine kısa sürede dönecektir!..  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi