Muratoğlu: Dolarda kontrolü kaybedebiliriz

Muratoğlu: Dolarda kontrolü kaybedebiliriz
Ekonomist Muratoğlu, Merkez Bankası'nın sadece dolar satmadığını, aynı zamanda örtülü faiz artırımına gittiğini belirterek 'Dolarda kontrolü kaybedebiliriz' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçenin daha fazla bozulmaması için Merkez Bankası’nın 40 milyar liralık ihtiyat akçesini merkezi yönetim bütçesine aktaracağı haberi piyasada sarsıntıya yol açtı.

Merkez Bankası'nın Hazine'ye aktaracağı söylenen 40 milyar liralık kaynağın emekli ikramiyeleriyle bağlantılı olabileceği belirtiliyor. Öyle ki ikramiyeleri ödeyecek para kalmadığından bahsediliyor.

Ekonomist ve Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, Youtube hesabındaki son analizinde, Merkez Bankası'nın sadece dolar satmadığını, aynı zamanda örtülü faiz artırımına gittiğini ifade ediyor ve "Dolarda kontrolü kaybedebiliriz" dedi.

Konuyu S-400 krizine getiren Muratoğlu, olumlu ya da olumsuz her gelişmenin doları doğrudan etkilediğine dikkat çekti. "Rahip Brunson krizinde bir tweetle dolar 7,20’lere çıktı" diyen ekonomist, S-400 krizine ilişkin yeni bir tweet mesajının ekonominin ciddi darbe almasına yol açacağını öngördü.

ABD’nin elinde CAATSA ve Magnitsky Yasası'nın koz olarak bulunduğunu ifade eden Muratoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar Trump’a değil, Kongre’ye bağlı. İşin kötüsü Kongre’de Türkiye’nin aleyhine lobiler çok güçlü. İki gün sonra bunları geçirirse finansal kısıtlamadan tutun SWİFT sisteminden çıkarılmaya gider. Bunun emarelerini dahi görmek piyasaları allak bullak eder. Üstelik daha Trump’ın elinde Halkbank dosyası var. O dosya bir türlü kapanmıyor. Her an yürürlüğe konabilmek için bekliyor. Hele Reuters'in ihtiyat akçelerinden 40 milyar liranın bütçeye aktarılması haberi rezalet. Bunun para basmaktan farkı yok. Benim tahminim seçime kadar doların 6.00 ila 6.50 bandında olacağı yolunda." (HABER MERKEZİ)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar