Adana’da kadınlardan yol kesme eylemi

Adana’da kadınlardan yol kesme eylemi
Kadınlar trafik kazalarının yoğun olduğu sokağı on gündür trafiğe kapattı.

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Yeşiloba Mahallesi'nde  sanayi sitesinin yakınındaki sokakta oturan vatandaşlar, sanayi sitesine gelen tır ve kamyonların trafik kazasınasneden olduğunu öne sürerek, 10 gündür sokağın girişine moloz döktü.Kadınlar molozların kaldırılmaması için gündüzleri nöbet tutuyor.

'KAPIYA ÇIKAMIYORUZ'

Sokağa giren kamyonların 2 hafta önce bir kadına çarparak yaraladığını söyleyen Nazlı Sarıkaya, "Burası sokak. Komşuma geçen kamyon çarptı ve kalça çıkığı oluştu. Şimdi İstanbul'da tedavi görüyor. Ondan önce komşumuzun çocuğunun parmakları ezildi. Biz burası sokaktır diyerek kapattık. Hiç kapıya çıkamıyoruz. Burası anayol değil. Aynı zamanda çıkmaz sokak. Sürekli tır, kamyon geçiyor. Geçme deyince de kavga ediyor bizimle. Belediyenin burayı kapatmasını istiyoruz" dedi.

'KAMYON GİREMEZ LEVHASI VAR'

İbrahim Kayar ise sokakları haricinde sanayiye ulaşmak için alternatif 3 tane anayol olduğunu belirterek, "Arka tarafta belediyenin yaptığı yol var. Kamyon ve tır mahalle arasında gidiyor. Geçen çocuğun birini altına alıyordu kamyon. Bu yolun kapanmasını istiyoruz. Zaten kanunen kamyon giremez levhası var. Burası kestirme olduğu için tercih ediyorlar ama burada çocuklar hep dışarıda. Biz buradan rahatsızız. Taş koyduk ama gelen şoförler ile kavga ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Olayın polise intikal ettiği yol kesme eyleminde polisler durumu belediyeye bildirmelerinin ardından ayrıldı.


 

Öne Çıkanlar