'AK Partililerin çocukları AK Parti’ye oy vermiyor'

'AK Partililerin çocukları AK Parti’ye oy vermiyor'
Selvi, AKP’nin seçimi analiz ettiği toplantıyı yazdı: Kadın Kolları Başkanı Çam, ‘AK Partililerin çocukları AK Parti’ye oy vermiyor’ dedi.

AKP’nin 31 Mart’ta itiraz ederek yenilettiği 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini büyük bir oy kaybıyla kaybetmesi muhalefete güç ve moral verirken, iktidar cephesinde ise seçim yenilgisine ilişkin "Nerede hata yapıldı" analizleri yapılmaya ve çeşitli kulis bilgileri gelmeye devam ediyor.

İktidara yakın kalemlerden Abdülkadir Selvi, 25 Haziran Salı günü AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan MYK toplantısından çarpıcı notlar aktardı.

‘KAMPANYAMIZ KADINLARDA VE GENÇLERDE KARŞILIK BULMUYOR’

Söz konusu toplantıda AKP Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam’ın kapsamlı bir analiz yaptığını yazan Selvi, Çam’ın "Kampanyamız kadınlarda ve gençlerde karşılık bulmuyor. AK Partililerin çocukları AK Parti’ye oy vermiyor" şeklinde konuştuğunu aktardı.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın ise hem yanlışlara işaret ettiğini hem de önerilerde bulunduğunu ifade eden Selvi, yazısında, Turan’ın şu konuşmayı yaptığını yazdı:

‘SİSİ BENZETMESİ VE SAADET’İ TERÖRLE EŞ TUTMAK DOĞRU DEĞİLDİ’

"-İstanbul’u lokal bir seçim olarak değerlendiremeyiz. Sonuç sadece artı 806 bin değil, bizim eksi 230 binimiz var.

-Dilin kullanılması yanlıştı.

-Sisi benzetmesi doğru değildi.

-Saadet Partisi’ni eleştirebilirsiniz ama Saadet Partisi’ni terörle eş tutamayız.

-EYT’lilere bir şey yapamadık ama onları ötekileştirmememiz lazımdı.

-Genç seçmenlere ulaşmada sıkıntılarımız var.

-Tabanda biriken bir sitem var. Bunun yönetilmesi lazım.

-Önümüzde 4.5 yıl gibi bir süre var, yatırımlar açısından bu süre önemli. Ama parti içindeki sorunları çözmek ve partiyi geleceğe hazırlamak açısından da iyi bir süre."

TOPLANTIDA ‘İSTİFA EDELİM’ ÖNERİSİ

Toplantıda AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin’in "Açık yüreklilikle istifa edelim" önerisini getirdiğini de aktaran Selvi, "2023 seçimleri AK Parti ve Erdoğan açısından varlık ya da yokluk seçimine dönüştü" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar