Bülbül: Peker'i türbeye alanlar Alevi toplumuna açıklama yapmalı

Bülbül: Peker'i türbeye alanlar Alevi toplumuna açıklama yapmalı
HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Aleviler için kutsal yerlerden biri olan Abdal Musa Türbesi’ne silahla girmesine tepki gösterdi.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, başta Barış Akademisyenleri olmak üzere muhalifleri tehdit etmesiyle bilinen organize suç örgütü lideri  Sedat Peker’in, Antalya Elmalı’daki Abdal Musa Dergahı’na silahla girmesine tepki gösterdi.

Irkçı, tekçi AKP siyasetinden beslenen çetelerin Abdal Musa Sultan makamına gittiklerini belirten Bülbül, Peker’in ‘Kanınızla duş alacağız’ sözlerini hatırlatarak, AKP’den güç alarak demokrasi, özgürlük için mücadele edenleri tehdit ettiğini ancak, devlet tarafından korunduğunu kaydetti.

Bülbül, "Sedat Peker’in Abdal Musa makamında ne işi var?" diye sorarak, "Makamın mihmandarları, türbedarları bu rezaletten haberdar mıdır? Değillerse Abdal Musa Sultan makamına karşı onlar da suç işlemişlerdir" dedi.

'MAKAMA GİTMEK ONLARI PAKLAMAZ'

Bülbül, çetelerin Abdal Musa makamına girmesiyle makamın kirlenmeyeceğini belirterek şöyle devam etti;

"Hakkın ve hakikatin mürşidi kamillerinden, yol ve erkanımızın serencamı Abdal Musa Sultan’ın balkıyan nuru, himmet ve hikmeti hiç kuşkusuz çetelerin makama girmesiyle kirlenmez. Kirlenen; yola, erkana sahip çıktığını sanan ve bu hizmetin anlamına vakıf olmayan beyhude kişilerin zavallı tutumudur. Abdal Musa Sultan makamına hizmet eden kişi ve ‘kurumlar’ böylesine bir gafletin ya farkında değildir veya bu suçun ortağıdır. Adı geçenlerin Alevi toplumuna konu hakkında sözü eğip bükmeden, anlaşılır ve net bir açıklama yapması gerekir.

Abdal Musa Sultan makamına giden çeteler ise şunu iyi bilmelidir. Yol cümleden uludur. Yolumuzun mürşitleri kiri, pası siler pak eyler. Cahili, nadanı, suçluyu mütevazı bir insan yapmak için himmetini ve hikmetini esirgemez. Lakin adı geçen çeteler insanlığa karşı suç işleyen yezit soylu münafıklardır. Makama gitmek onları paklamaz. Zaten hakkın ve hakikatin makamı da böyle münafıkları ‘insan’ diye kabul etmez." (PİRHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar