CHP'li Erdoğdu: Erdoğan ve ekibi gidici herkes hazırlığını ona göre yapsın

CHP'li Erdoğdu: Erdoğan ve ekibi gidici herkes hazırlığını ona göre yapsın
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, iktidarın yapılacak ilk seçimde gideceğini ifade ederek, 'Bütün iş dünyası, bürokrasi ve yargı hesaplarını buna göre yapsın' dedi.

Ekonomik kriz, işsizlik, yoksulluk, Kanal İstanbul, siyasi iktidar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İBB'ye yönelik müdahalelerini değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, iktidarın işk seçimde gideceğini söyledi.

Kanal İstanbul'a karşı çıktığı için İBB Başkanı Ekram İmamoğlu'nu hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Erdoğdu, "İstanbul'un seçilmiş bir belediye başkanı var. Ve o bilimsel sonuçlara dayanarak Kanal İstanbul'un şehre büyük zarar vereceğini söyleyerek karşı çıkıyor. Seçilmiş bu adamın kentine ne hakla Cumhurbaşkanı sıfatıyla müdahale ediyorsun. O gelse senin sarayına karışsa ne olacak? Yaptığın Anayasa'ya aykırı. Ülkede insanlar aç. Orada Katarlılara sattığın araziler rant yapsın diye 75 milyar yatırım yapmaya kalkıyorsun."

'BEN ESNAFIM, MUHAFAZAKARIM İŞİME BAKARIM DERSEN...'

Seçmenin davranışını önemli ölçüde ekonominin belirlediğini belirten Erdoğdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirirken seçmene de seslendi:

"Bir ülkede demokrasi yoksa, adalet yoksa, o ülkede ekonomi yoktur, zenginlik yoktur. Eğer bir ülkede kuvvetler ayrılığı yoksa cumhurbaşkanı mahkemelere talimat veriyorsa, parlamento çökertilmişse, o ülkede ekmek yoktur. 'Ne yaparlarsa yapsınlar, ben esnafım, muhafazakarım, işime bakarım' dersen, boşuna uğraşma, kuvvetler ayrılığı yoksa, hukukun üstünlüğü yoksa ekmek yok sana. Tayyip Erdoğan'a başka, Aykut Erdoğdu'ya başka, yandaşa, vatandaşa başka hukuk varsa kimseye ekmek yok. Falan cemiyetin filan kurumu ele geçirdiği, hakimlerin keyfine göre karar verdiği ülkede, iş yok, siftah yok, müteşebbise kar yok, asgari ücretliye zam yok."

'BİZİM ORTADOĞU SAVAŞINDA İŞİMİZ YOK' 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefetin gerçekleri anlatmasından korktuğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "'Demokrasi ve adalet yoksa ekmek yoktur' dediğimiz an Tayyip Erdoğan ve onun gibi ülkelerini soymuş olun liderlerin hepsi çökecek' dedi.

İşsizliğin geldiği boyuta dikkat çeken Erdoğdu, siyasi iktidarın ülkenin içinde bulunduğu zor durumu, hamaset, milliyetçilik ev muhafazakarlık nutuklarıyla perdelemeye çalıştığını söyledi. Gençlerin ülkesinden umudunu kaybettiğini, bunu tersine çevirmenin yolunun da demokrasi ve adaletten geçtiğini vurgulayan Erdoğdu şöyle devam etti:

"Çoğu bakanlıklarda perişan ediliyor. Bu kadroları toparlayacak, yeni bir kalkınma modeli yaratacağız. Bizim Ortadoğu savaşında işimiz yok. Irak’ta Suriye’de barışı sağla, bak Güney illeri nasıl kalkınıyor. Rusya, ABD ve Çin’le aynı anda iyi ilişkiler kuracak diplomatik başarımız olmak zorunda. Onlarca başlık var, bakanlıkları tekrar ayağa kaldırmak, müsteşarlık düzenini tekrar kurmak zorundayız. Bunu sağlarsanız insanlar sizin ülkenizde kalır, istihdam sağlayan yabancı yatırımlar gelir, tarımınızdaki katma değerli ürünler artar, enerji alt yapınız gelişir."

'BU İKTİDAR GİDİCİ, ASLA KALMA İHTİMALİ YOK'

AKP iktidarının yapılacak ilk seçimde gideceğini ifade eden Erdoğdu, iş dünyası, bürokrasi ve yargıya uyarılarda bulundu:

"Bu iktidar, bu adam gidici. Kalma ihtimali asla yok. İlk seçimde Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi gidici. Bütün iş dünyası, bütün bürokrasi dünyası, bütün yargı dünyası hesaplarını buna göre yapsın. Halk istedikten sonra öyle bir dakika oturtmazlar insanı. Bu halk bütün adaletsizliklerine rağmen sandığa oyunu attığı an gideceksin. Herkes hazırlığını ona göre yapsın, Şimdi yandaşların hepsi İngiltere’den gayrimenkul alıyor. Hepsi İngiltere’ye kaçma derdinde. Ama onlara da bir kötü haberim var, halktan çaldıklarını geri verecekler. Öyle, 'halktan çalayım, burda milliyetçi muhafazakar görüneyim, İngiltere'de 50 milyona malikane alayım, bu halk da saf saf beklesin' böyle bir şey yok." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar