'Demirtaş düşman hukukuyla rehin tutuluyor'

'Demirtaş düşman hukukuyla rehin tutuluyor'
Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yarın Sincan'da görülecek duruşması öncesi HDP Ankara İl Örgütü katılım çağrısı yaptı.

Tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 12-13-14 Aralık tarihlerinde Sincan Cezaevi'nde görülecek duruşması öncesi HDP Ankara İl Örgütü, akademisyenler, Mülkiyeliler Birliği yöneticileri ve HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu'nun da katılımıyla ortak açıklama yaptı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna ilişkin verdiği kararda, makul sürede yargılanma, özgürlük, güvenlik ve seçilme hakkının ihlalini tespit ettiğini belirten HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Demirtaş’ın siyasi nedenlerle tutuklandığının AİHM tarafından da kabul edildiğini söyledi.

 

 

'BÜTÜN KAMUOYUNU DEMİRTAŞ'I DİNLEMEYE, SÖZLERİNİN TAŞIMAYA ÇAĞIRIYORUZ' 

"Yargının siyasi olduğunu üzülerek izliyoruz. Bunu bir hukukçu olarak ciddi üzüntü duyarak izliyorum. Bu şartlar böyle devam etmeyecek. Selahattin Demirtaş’ın sözlerini hepimiz merak ediyoruz. Onun sözleri engellenemiyor. Dün attığı tweetler gibi yarın ve diğer günler Sincan Cezaevi kampüsünde olacağız. Bütün kamuoyunu onu dinlemeye ve izlemeye oraya gelsin davet ediyoruz. Hep birlikte sonrasında Selahattin Demirtaş’ın sözlerini diğer yerlere taşıyalım."

'DEMİRTAŞ, DÜŞMAN HUKUKU TARAFINDAN REHİN TUTULUYOR’

Demirtaş’ın tutuklu bulunmasına ilişkin konuşan Mülkiyeliler Birliği Başkanı Dinçer Demirkenti Türkiye'de düşman hukuku olduğunu söyledi:

"Asıl önemli olan milletvekili dokunulmazlığının nasıl kaldırıldığıdır. Türkiye’de bir parlamento olacaksa bütün parlamanterlerin, bütün istediklerini bağımsız ve özgürce söylemesi gerekir. Türkiye’de bir yargı olacaksa bütün yargıçların vicdana göre karar verebilmesi gerekir. Bugün Türkiye’de düşman hukuku olduğu için istenilen milletvekili rehin tutulabilmektedir. Türkiye’de bir değişim, gelecek umudu olabilecek Selahattin Demirtaş da rehin tutulmaktadır."

'İŞİ BU GÜN BİTİREBİLİRSİNİZ AMA YARINI ELE GEÇİREMEZSİNİZ'

Demirtaş'ın tutukluluğu hakkında konuşan, şair Ahmet Telli, bir etkinlik için gittiği Van’daki izlenimlerini anlatırken Kürt gençlerinin politik söylemlerindeki 'siyasi görgü'den örnek verdi:

"Oradaki gençlerle sohbet ederken onların konuşmalarından bir siyasi görgü hissettim. Zaman onlara siyasi görgü kazandırmıştı ve politik söylemleri hep insana ve geleceğe dairdi. O günlerde işi bitiririz sözü kulaklarımda çınlıyordu. İşi bitiririz sözünü söyleyen kişi politik ve siyasi bir kişiydi. Ama bu üslup hiç de siyasi ve politik bir üslup değildi. Bu üslup bugünü ele geçirme üslubudur. Bugünü ele geçirenler işi bitirebilirler ama Selahattin Demirtaş ve Van’daki gençler gelecekten bugüne konuşuyorlar. Geleceği elbette onlar belirleyecektir. İşi bugün bitirebilirsiniz ama yarını ele geçiremezsiniz."

 

 

‘SESİMİZİ HAYKIRMAK İÇİN  MAHKEMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Konuşmaların ardından Demirtaş’ın 12 Aralık Çarşamba başlayıp 14 Aralık tarihine kadar devam edecek duruşması için katılım çağrısı yapan HDP Ankara İl Örgütü, "Demirtaş’ı yalnız bırakmamak, şahsında ülkemizdeki adaletsizliğe, hukuksuzluğa karşı birleşerek sesimizi haykırmak için mahkemeye ve  dayanışmaya çağırıyoruz" dedi:

"Barış, adalet, özgürlük, demokratik cumhuriyet için yan yana durursak, hep birlikte mücadele edersek bu karanlık günleri aydınlığa çevirebiliriz. Türkiye halkları, meşru demokratik mücadelesiyle bunu mutlaka başaracaktır. Bu saydığımız nedenlerle Demirtaş’ı yalnız bırakmamak, şahsında ülkemizdeki adaletsizliğe, hukuksuzluğa karşı birleşerek sesimizi haykırmak için mahkemeye ve  dayanışmaya çağırıyoruz. AİHM kararına rağmen Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce tahliyesi reddedilen eski Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, '12 Aralık’taki duruşmaya geliyorum söyleyeceklerim var' dedi. Bizler de siyasi rehine olarak tutulmasını kabul etmediğimiz, yalnız olmadığını buradan Sincan’dan, Ankara’dan büyük insanlığa dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz. HDP olarak ulusal ve uluslararası hukuk kuralları, evrensel insan hakları ile izah edilemeyecek bu oldu bittileri kabul etmeyeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar