Erdoğan'a çağrı: 28 Şubat mağdurlarını serbest bırakın

Erdoğan'a çağrı: 28 Şubat mağdurlarını serbest bırakın
28 Şubat mağdurları adına yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uzun yıllardır cezaevinde olan Yusufilerin serbest bırakılması istendi.

'FETÖ yargısı' ve 28 Şubat süreci mağdurlarının özgürlüğe kavuşması talebiyle bir araya gelen Mazlum-Der Adana Şubesi ile '28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi', düzenledikleri basın açıklamasında uzun yıllardır cezaevinde olan 'Yusufiler'in serbest bırakılması istendi.

'AF YA DA ŞARTLI TAHLİYELERDE 28 ŞUBAT MAHPUSLARI KAPSAM DIŞI BIRAKILIYOR'

2018 yılı boyunca 28 Şubat mahpuslarına özgürlük için Türkiye genelinde cezaevleri ile adliye önlerinde ve meydanlarda düzenli olarak basın açıklamaları yaptıklarını belirten Mazlum-Der Adana temsilcisi Şahin Doğan, yaptığı açıklamada '28 Şubat Siyasi Yargı Kararlarının iptal edilmesini, ve '28 Şubat Mahpusları'nın derhal serbest bırakılmasını talep etti:

"Bir yıl daha geçerken bir takım istisnalar dışında bu konuda herhangi bir adım atılmadığı gibi, gündeme gelen af ya da şartlı tahliye indirimi mahiyetindeki düzenlemelerde de 28 Şubat mahpuslarının kapsam dışı bırakıldığını gözlemledik.

Teşebbüsün ötesine geçip gerçekleşmiş bir darbe olarak gündemimize oturan 28 Şubat Darbesi halen insan öğütürken, 20-25 yıllık mahpusların aileleri cezaevi yollarında süründürülürken, çocuklar babasız büyümek, anneler çocuklarına hasret bir ömür sürdürmek zorunda kalırken bir yılı daha geride bırakıyoruz.

90’lı yıllardan bugüne Türkiye ve dünyada çok şey değişmiş, rejimler yıkılıp rejimler kurulmuş, heyacan uyandırıcı devrimler ve halk hareketleri yaşanmış, işgaller ve darbelerle toplumlarımız baskılanmaya ve son yaşadığımız darbe girişimi ile 28 Şubat tekrar hortlatılmaya çalışılmıştır. Bütün bu değişimler karşısında değişmeyen bir zulüm olarak yargıdan kaynaklanan zulümler devam etmiştir.

Defalarca vurguladığımız üzere kendilerini tutuklayanlar tutuklu hale geldiği halde af talebinde bulunmayan, vakur ve onurlu bir duruşla haklarını arayan bu insanların ve ailelerinin hak taleplerine kulak vermek ve gereğini yerine getirmek, açıktır ki başta yargı, iktidar ve TBMM olmak üzere herkesin üzerine düşen önemli bir görevdir.

28 Şubat’ın brifingli yargısının kararlarıyla hapsedilen mazlumların tahliyesi; 28 Şubat’ın tahkim ettiği zemine basarak büyüyen birifingli, andıçlı ve talimatlı yargı kararlarıyla hapsedilen hemen her çevreden mazlumun tahliyesi; birifingli, andıçlı ve talimatlı yargı yargı zemininde oluşan önyargılarla oluşturulan içtihatlarla ve halen devam eden yargı zulümlerinin artık son bulması gerekmektedir."

'SUÇLANAN KİM' DİYE DEĞİL 'SUÇLAMA NE' DİYE YARGILAMAYA BAŞLANMALI'

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi adına basın açıklamasını okuyan Avukat Hakan Özbay Yusufiler için 2018 yılının son basın açıklamasını yaptıklarını ancak 2019 yılında da her hafta açıklamalara devam edeceklerini belirten Özbay, 28 Şubat ve 'FETÖ’cü yargı' mağduru Yusufîle'rin asla af talebi olmadığına dikkat çekti:

"Artık mazlumca haykırışlarımızın karşılığında Yusufîlerimizin özgürlüğüne kavuştuğuna şahit olmamızla sonuçlanan son basın açıklaması olsun temennimizle açıklamamıza başlamak istiyoruz. 8 bin 762 gündür cezaevinde mazlumane şekilde ömür çürüten, iftiraya uğramış Yusufların 2019 yılında özgürlüğüne kavuşmuş birer güvercin gibi cezaevi kapılarından salınışlarını izlemek istiyoruz artık! Adalet heykelinin gözlerinin kapanmasını, yargı organlarının karar verirken ‘Suçlanan Kim?’ yerine artık ‘Suçlama Ne?’ şeklinde yargılamaya başlayarak karar vermesini istiyoruz. Evrensel hukuk kurallarının hiçe sayılarak, delil ihdas etme, uzun yargılama ve her türlü aksi kanıt varken aleyhe hüküm kurulması yöntemleriyle, yine evrensel hukuk kuralı olan masumiyet karinesinin alenen çiğnenmesi yoluyla verilen kararların ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz."

'ERGENEKON VE BALYOZCULAR KADAR DA MI MASUM DEĞİLLER'

Basın açıklamasında siyasi iktidara da seslenen Özbay, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yusufiler için "Ergenekon ve Balyozcular kadar da mı masum değil bu kardeşleriniz" diye sordu:

"20 yılı aşkın süredir cezaevinde tutulan Yusufîlerin ailelerinin çektiği sıkıntılar büyük bir acıya, hayatları ise trajediye dönüşmüş durumda. Bunu sizler de biliyorsunuz, görüyorsunuz! Bu sebeple bizler, 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru Yusufîlerin yeniden yargılanmalarının yolunun açılmasını ve adaletle hükmeden mahkemelerin kurulmasını talep ediyoruz. Sinsice tuzak kurup masumları hapseden zalimlerin akıbetini, yaptıklarının kendilerine kâr kalmadığını görüyoruz. Yetkilere de çağrımız şudur! Kurulan bu kumpasları ortadan kaldırarak bu sinsi tuzakların tamamen bozmanız artık sizin boynunuzun borcudur. Bizzat bu yargının mağduru olan Sayın Cumhurbaşkanımıza da sesleniyoruz! Bu zulmün ve kumpasın mağdurlarından biri de sizlersiniz. Bu mazlumların halinden de en iyi siz anlamalısınız. Artık mazlum kardeşlerinize sahip çıkın." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar