Furkan Vakfı davasında 6 tahliye

Furkan Vakfı davasında 6 tahliye
Furkan Vakfı'na yönelik operasyonlarda tutuklananlardan 6'sı tahliye edildi.

Adana’da 30 Ocak'ta Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik düzenlenen operasyonda 28 vakıf yöneticisi ve üyesi gözaltına alınmış, vakfın başkanı Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanmıştı. 7 Mayıs’ta Adana merkezli Elazığ, Ankara, Samsun, Gaziantep, Konya, İzmir, Hatay, Kahramanmaraş ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanlardan da 6'sı tutuklanmıştı.

Vakfın kurucu başkanı Aparslan Kuytul, Gökhan Y. ve Mahfuz Ç. hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütüne bilerek isteyerek yardım yapmak’ suçlamasıyla Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Kuytul ile birlikte 11'i tutuklu 43 kişiye de Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ‘suç örgütü kurma, yönetme, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik’ suçlamasıyla dava açıldı. Tutuklu zanlılardan 2'si daha önce tahliye olurken bugün de 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Taha Yasin Demir, Erol Ardıç, İdris Birer, Koray Sarısaçlı, Gürbüz Kara ve Yaşar Dağhan mahkemenin ara kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Alparslan Kuytul, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde 8 Kasım’da, Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ise 22 Ocak 2019'da hakim karşısına çıkacak. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar