HDP'nin Balıkesir adayı gözaltına alındı

HDP'nin Balıkesir adayı gözaltına alındı
Birçok kentte evlere yapılan baskınlarda, aralarında siyasi parti yöneticileri ile dernek ve sendika başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Sabah erken saatlerde birçok ilde düzenlenen ev baskınlarıyla aralarında belediye başkan adayları ile sendika, siyasi parti ve kitle örgütü temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre HDP Balıkesir Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Yurdanur Güven, polislerce evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Polisler, Güven'in Altınoluk ilçesindeki evinde uzun süre arama yaptıktan sonra eş başkan adayını İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Güven'le birlikte ismi öğrenilemeyen 3 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

DERNEK VE SENDİKA BAŞKANLARINA GÖZALTI

Ankara'da sabah saatlerinde TEM Şube polisleri tarafından ev baskınları yapıldı. Ev baskınlarında Ankara Demokratik Alevi Derneği (ADAD) Eş Başkanı Mustafa Karabudak, KHK'yle ihraç edilen sağlık emekçisi ve insan hakları aktivisti Adnan Vural, HDP Genel Merkez çalışanı Gülistan Tekin, Büro Emekçileri Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı İsmet Meydan ve Sıddık Akın gözaltına alındı.

HDP PM ÜYESİ GÖZALTINA ALINDI

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan bir soruşturma kapsamında sabah saatlerinde Mardin Emniyet Müdürlüğü TEM şubeye bağlı polisler birçok eve eş zamanlı baskın düzenledi. Baskınlarda, aralarında HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Semire Kut, HDP yöneticisi Musa Binbir, Cemal Veske, Mehmet Salih Azizoğlu, TJA aktivisti Aysel Erol ile DBP il Eş Başkanı Leyla Bozkurt gözaltına alındı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde ise Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Eş Başkanı Selahattin Kolanç gözaltına alındı. Kolanç'ın, dün ifade vermek için gittiği İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alındığı öğrenildi. 

EMEP İLÇE BAŞKANI DA GÖZALTINA ALINDI

Evrensel'de yer alan habere göre Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde de ev baskınları düzenlendi. Baskınlarında Emek Partisi İlçe Başkanı Hayri Yıldırım ve HDP üyesi Kazım Işık ile Mahir Avşar isimli bir kişi sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Bursa'da da aralarında HDP il ve ilçe yöneticileri, Belediye Meclis Üyesi adaylarının olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen kişiler, Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TEM Şube'ye götürüldükleri öğrenildi. Gözaltına alınanlardan bazılarının isimleri şöyle: HDP Bursa il yöneticileri Ebru Yaşar, Zeynep Bozkurt, Serhat Bakış, Nilüfer İlçe Yöneticisi Kader Tezki, Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Adayı Fırat Çelebioğlu, Sunay Boran, Agit Birben, Murat Kuru, Hanım Korkmaz, Mehmet Şipal.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde evlere yapılan polis baskınında ise gazeteci Hacı Yusuf Topaloğlu ve Şiyar Tanık gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar