İntihar girişimine karşı 'saltanat kayığı'

İntihar girişimine karşı 'saltanat kayığı'
Adana’da intihar girişiminde bulunan vatandaşı ikna etme çalışmaları sürerken ilgili polis birimi yerine saltanat kayığı ile müdahale edildi.

Adana’nın ortasından geçen Seyhan Nehri’nde demir köprü olarak bilinen tren köprüsüne çıkan Ahmet U. fark edilmesiyle birlikte müdahale için hazırlıklar yapıldı.

İntihardan vazgeçirilen Ahmet U. için ilgili güvenlik birimi yerine gezinti amaçlı kullanılan ‘saltanat kayığı’ olarak bilinen kayık ile önlem alındı. Ahmet U.'nun dört gün öncede aynı yerde intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.

Sabaha karşı, Seyhan Nehri üzerinde kurulu demir köprüye çıkan Ahmet U., intihar etmek istedi. Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Ahmet U.'yu görenler polise haber verdi. 

İhbar üzerine bölgeye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Ahmet U.'nun suya atlayacağı ihtimaline karşın görevliler, nehirde vatandaşların gezintiye çıkarıldığı 'saltanat kayığı'na binerek önlem aldı. Aynı zamanda sualtı polisleri de köprünün ayaklarında beklemeye başladı. Uzun süre köprüde bekleyen Ahmet U., daha sonra ikna edilerek aşağıya indi. Ahmet. U üşüyünce bir süre köprüde yürüdü.

 

Öne Çıkanlar