IŞİD’den kurtarılan bölgelerde ders zili çaldı

IŞİD’den kurtarılan bölgelerde ders zili çaldı
Rakka, Tabka ve Deyrezor’da 170 bine yakın öğrenci ile 11 bin 400 öğretmen ders başı yaptı.

Suriye Demokratik Güçleri’nin IŞİD’den kurtarıldığı Rakka, Tabka ve Deyrezor’daki okullarda eğitim  öğretim başlandı. Kurtarıldıktan sonra sivillere devredilen kentlerin yönetiminden sorumlu meclislere bağlı çalışan eğitim komiteleri yetkilileri, eğitim öğretimin başladığı her üç kentteki 931 okulda 11 bin 400 öğretmen görevlendirildiğini açıkladı.

Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) haberine göre eğitim komiteleri tarafından yeni eğitim yılı öncesi öğretmen hazırlık programları başlatılmış, okullarda görevlendirilen tüm öğretmenlere formasyon ve eğitim teknikleri konusunda dersler verilmişti. Eğitim komiteleri yetkililerinin verdiği bilgiye göre ise okullarda görevlendirilen öğretmenlerin tümü üniversite mezunu veya öğretmen yetiştiren enstitülerden mezun olanlar arasında seçilmiş.

Eğitim komiteleri kentlerde verilen eğitime ilişkin bazı sayısal verileri de paylaştı. Buna göre Rakka ve çevresinde bu yıl 32’si ortaöğretim ve hazırlık düzeyindeki okullar olmak üzere toplam 281 okulda 4 bin 100 öğretmen göreve başlarken Tabka’da ise 200 okulda görevli 2 bin öğretmen görevlendirildi. Deyrezor ve çevresindeki 450 okulda da toplam 5 bin 300 öğretmen yeni eğitim yılını karşıladı.

Eğitim meclisleri okullarda eğitime başlayan öğrenci sayısına ilişkin bilgileri de açıkladı. Buna göre Rakka ve ve Tabka’da toplam 57 bin 493 öğrenci ders başı yaparken Deyrezor ile ilçelerinde ise 108 bin öğrenci eğitime başladı. Eğitim komitesi yetkilileri, IŞİD’den yeni kurtarılan Bahz ve Behre bölgelerinde ise eğitim öğretimin henüz başlatılamadığını, okul kayıt işlemlerinin devam ettiğini ve eğitimin bu bölgelerde de kısa süre içinde başlayacağını açıkladı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar