Valilikten sosyal medyaya Esenyurt incelemesi

Valilikten sosyal medyaya Esenyurt incelemesi
Suriyelilere yönelik saldırıya ilişkin açıklama yapan İstanbul Valiliği, 'Provokatif paylaşımlar yapanlar hakkında yasal işlem yapılacak' dedi.

Esenyurt’ta dün gece Bağlarçeşme Mahallesi'nde düğün yapan Suriyeliler ile başka bir grup arasında çıkan kavgada 12 kişi yaralandı. İddiaya göre kavga Suriyelilerin düğününe gelen Sinoplu 4 gencin düğündekileri rahatsız etmesiyle başladı. Çıkan kavgada gençlerden birinin bıçaklandığı ifade edildi. 

İLGİLİ HABER: ESENYURT'TA SURİYELİLERE SALDIRI

Olay yerinden uzaklaşan gençlerin daha sonra kalabalık bir halde gelip düğüne saldırdıkları ifade edilirken, çıkan olayda 12 kişi yaralandı. Polisin olaya müdahale etmesiyle düğünün bulunduğu alandan uzaklaşan grup, "Burası Türkiye" sloganları ile mahallenin caddelerinde yürüyüş yapmaya başladı. Yürüyüş sırasında Suriyelileri ait çok sayıda iş yeri tahrip edildi. Gece geç saatlere kadar yürüyüş yapıp Suriyelilerin işyerlerini tahrip eden grup polisin müdahalesi sonrası dağıldı. 

GERGİN BEKLEYİŞ DEVAM EDİYOR

Sabah saatlerinde mahallenin giriş çıkışlarına izin verilirken, çok sayıda Suriyelinin dükkanını açmadığı belirtildi. Polisin mahalledeki bekleyişi devam ederken, gergin bekleyiş sürüyor. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Esenyurt'ta kalabalık bir grubun Suriyelilere ait işyerlerine saldırmasına ilişkin İstanbul Valiliği’nden açıklama geldi. 3 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, saldırının Suriyelilere yönelik olmasına ilişkin herhangi bir ifadeye yer verilmedi. Açıklamada, sosyal medyada iddia edildiği gibi olayda kimsenin ölmediği, bu yönde paylaşım yapanlara ilişkin inceleme başlatıldığı belirtildi.

Esenyurt Bağlarçeşme Mahallesi'nde dün çıkan olaylara ilişkin İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Esenyurt ilçemizdeki bir düğünde 3 vatandaşımızın yaralanmasına sebebiyet veren 3 şüpheli gözaltına alınmıştır. İlçe Kaymakamlığımız koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve başta Sinoplular Derneğimiz olmak üzere sağduyulu hemşehrilerimizin işbirliğiyle provokatif girişimler başarısız olmuştur. Yaralanan vatandaşlarımız sevk edildikleri hastanelerde ayaktan tedavi edilerek taburcu edilmişlerdir.

Bahsedilen olayda ölen ya da öldürülen hiçbir kimse olmadığı halde, sosyal medya yoluyla halkı kin ve nefrete sevk etmeye, vatandaşlarımız ve yabancı misafirler arasında gerginliğe yol açabilecek provokatif paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir. Söz konusu paylaşımlarda bulunanların tespiti ve haklarında yasal işlemlerin derhal başlatılmasıyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüz Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü harekete geçirilmiştir." (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar