Kızına tacizden yargılanan kişi öldürdüğü eşini suçladı

Kızına tacizden yargılanan kişi öldürdüğü eşini suçladı
Öz kızına tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan Şükrü Ş, öldürdüğü eşini suçlamaya devam etti.

Derya OKATAN

ARTI GERÇEK- Eşini öldüren ve kızına tacizde bulunmakla suçlanan Şükrü Ş.’nin yargılanmasına bugün başlandı.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya eşini öldürdüğü için tutuklu yargılanan Şükrü Ş. ve avukatı ile mağdur taraf avukatları katıldı.

Gizli oturumda yapılan duruşma için devlet yurdunda kalan 8 yaşındaki mağdur E. de getirildi ancak duruşma salonuna alınmadı. Şükrü Ş’nin uzaklaştırma kararı varken 18 Şubat 2018’de öldürdüğü eşi Döndü Ş’nin yakınları da adliyeye geldi.

'MADEM SEVİYORDUNUZ NİYE KORUMADINIZ?'

Duruşma salonunun önünde E.’ye "Sen akıllı kızsın, ne diyeceğini bilirsin, biz seni çok seviyoruz" diyen halasının sözleri tartışma yarattı. Döndü Ş’nin yakınları, "Madem seviyordunuz niye korumadınız? Döndü’yü de seviyordunuz" diye tepki gösterdi.

E’nin duruşmada dinlenmesi bekleniyordu, ancak korkması üzerine avukatları mahkeme heyeti ile görüşerek duruşmaya katılmamasını talep etti. Heyet talebi kabul etti ve E. tekrar yurda götürüldü. Duruşmada, E’nin Çocuk İzleme Merkezi’nde verdiği ifadesinin görüntüleri izletildi.

‘EŞİM KIZIMI DOLDURDU’

"Nitelikli çocuk istismarı" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Şükrü Ş. ise duruşmada verdiği ifadede, "Ben kızımı çok seviyorum. Eşim benden kurtulmak için kızımı doldurdu" diyerek, suçlamaları reddetti. 

Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin müdahillik talebinin kabul edilmediği duruşma 16 Nisan’a ertelendi.

Öne Çıkanlar