ODTÜ Rektörü Kök ağaç katliamından yargılanabilecek

ODTÜ Rektörü Kök ağaç katliamından yargılanabilecek
Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), Rektör Verşan Kök hakkında işlem yapılmamasına karar vermişti.

ARTI GERÇEK -  Ankara 11. İdare Mahkemesi, Yüksek Öğretim Kurumu’nun ODTÜ Rektörü Verşan Kök hakkında işlem yapılmamasına ilişkin kararını iptal etti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ’de yapılan ağaç katliamına göz yumduğu gerekçesiyle ODTÜ Rektörü Verşan Kök hakkında "görevini kötüye kullanmak" suçlamasıyla soruşturma açılması için YÖK’e başvurmuştu. YÖK’ün işlem yapılmaması kararının ardından Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kararı yargıya taşıdı. 

Ankara 11. İdare Mahkemesi, YÖK’ün Rektör Kök hakkında işlem yapılmamasına ilişkin kararını iptal etti.

Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "ODTÜ’de binlerce ağaç bir gecede katledildi. 110 metrelik yolun açıldığı ormanlık alanda ODTÜ o gece yüksek yoğunluklu bir savaş ortamını yaşadı. Yüzlerce iş makinesi, kamyonlar, çevik kuvvet eşliğinde ODTÜ’yü, ekolojik bütünlüğümüzü, kentimizi ve yaşamlarımızı tahrip etti. ODTÜ’nün geleneğini ve yeşil aksını parçalayan KYK yurdu inşaatı için nöbette olan öğrencilere acımasızca yapılan polis müdahalesi de kavaklıkta yapılan ağaç katliamının da hesabını soracağız. ODTÜ’ye telafisi mümkün olmayan zararlar vermeye devam edeceği belli olan Rektörün acilen ODTÜ’den uzaklaştırılması ve yönetim yetkisinin yürütülmesinin durdurulması gerekmektedir. ODTÜ yolu ve kavaklık ağaçlandırılmalı, kamu zararı Melih Gökçek ve Verşan Kök’den tazmin edilmeli. Kök ve Gökçek yargı önünde cezalandırılana kadar sürecin peşini bırakmayacağız" dedi. 


 

Öne Çıkanlar