Rusya 'Suriye'de kimyasal provokasyon' için tarih verdi

Rusya 'Suriye'de kimyasal provokasyon' için tarih verdi
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov üç cihatçı grubun saldırıyı görüşmek için toplantı yaptığını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, 'İdlib’deki teröristlerin kimyasal saldırı provokasyonu hazırlıklarını neredeyse tamamladığını, provokasyonun başlangıç sinyalinin "Suriye devriminin bazı yabancı dostlarından" özel bir ekibin gelmesi olacağı'nı ifade etti. Konaşenkov, provokasyonda yer alacak tüm tarafların bu akşam hazır olacağını ifade etti.

Sputnik'in aktardığına göre Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Tahrir el Şam örgütü, Türkistan İslam Hareketi ve Beyaz Miğferler grubu liderlerinin kimyasal saldırı provokasyonunda koordine olmak için dün bir araya geldiğini söyledi.

"SENARYOLAR ÜZERİNDE ANLAŞILDI"

Konaşenkov "Grup liderlerinin görüşmesinde Suriye ordusu tarafından sivillere karşı Jisr el Şugur, Serakab, Taftanaz ve Sarmin bölgelerinde kimyasal silah kullanıldığı mizansenlerinin videolarının senaryoları üzerinde anlaşıldı" dedi.

Konaşenkov’a göre, provokasyonda yer alacak tüm tarafların bu akşam hazır olması gerekiyor. Militanların İdlib’deki provokasyona başlaması için sinyal, ‘Suriye devriminin bazı yabancı dostlarından’ gelecek talimat olacak.

Konaşenkov Rusya Savunma Bakanlığı’nın Suriye’deki durumu ve Ortadoğu’daki farklı ülkelerde bulunan silahlı grupların eylemlerini dikkatle takip etmeye devam ettiğini vurguladı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar