Selvi'den Babacan'ın partisiyle ilgili Hayrunnisa Gül iddiası: 1 numaralı kurucu olmak istiyormuş

Selvi'den Babacan'ın partisiyle ilgili Hayrunnisa Gül iddiası: 1 numaralı kurucu olmak istiyormuş
'Gül-Babacan partisinin kuruluşu için geri sayım başladı. Bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta partinin kurulması bekleniyor.'

Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın hazırlıklarını sürdürdüğü partinin kuruluşu için bu hafta sonuna tarih verildi, partinin 1 numaralı kurucusunun ise eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrunnisa Gül olduğu yazıldı.

Söz konusu iddialar, hükümetin Saray’a ve siyaset kulislerine yakın yazarı Abdülkadir Selvi’ye ait. Selvi, Babacan’ın partisiyle ilgili iki iddiayı gündeme getirdiği bugünkü köşe yazısında, hemen ardından bu iddiaları doğrulatmadığını ekledi.

"Abdullah Gül-Ali Babacan partisinin kuruluşu için artık geri sayım başladı. Bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta partinin kurulması bekleniyor" diye yazan Selvi, "Şubat ayına kalabilir diyen de var" diye ekledi.

"Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrunnisa Gül’ün bir numaralı kurucu olmak istediği konuşuluyor" diye ikinci bir iddiayı satırlarına taşıyan Selvi, bu cümlesinin devamına da "Ama doğrulanmadı" diye ek yaparak bu iddianın da doğru olmadığını belirtti.

"Milletvekilleriyle temas kurmadıklarını söylüyorlar ama bağımsız milletvekillerinden birkaçıyla irtibat kurulduğu biliniyor" şeklinde bir kulis 'bilgisi' daha aktaran Selvi’nin yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

"Partinin kuruluşu için önce 300 kişiden oluşan 24 ayrı çalışma grubu oluşturulmuştu. O çalışmalar 1 ay önce tamamlandı. Parti çalışmalarını yürütmek üzere Ali Babacan, Beşir Atalay, Sadullah Ergin, Nihat Ergün, İbrahim Çanakçı, Birol Aydemir, Metin Kilci ve Candan Karlıtekin’den oluşan "girişim grubu" oluşturuldu.

AK Parti muhafazakâr demokrat bir parti olarak kurulmuştu. Gül-Babacan partisinin ise liberal demokrat bir çizgide olacağı söyleniyor.

Milletvekilleriyle temas kurmadıklarını söylüyorlar ama bağımsız milletvekillerinden birkaçıyla irtibat kurulduğu biliniyor. Bir ara eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrunnisa Gül’ün bir numaralı kurucu olmak istediği konuşuluyordu ama doğrulanmadı.

İki hafta önce partinin isim ve logosu için öneriler alındı. Sonra bunlar toplanarak bir ankete dönüştürüldü. İsmi, logosu, programı ve tüzüğü hazır. Genel merkez binasının ise tadilatı sürüyor.

Davutoğlu ve Babacan partilerinin ilk sınavı 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak."

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar