Soylu’nun 'Havalimanından hapse' sözlerine Almanya’dan cevap: Kabul edilemez, adımlar atabiliriz

Soylu’nun 'Havalimanından hapse' sözlerine Almanya’dan cevap: Kabul edilemez, adımlar atabiliriz
Almanya Dışişleri Bakanı Maas, 'Bunlar bizi endişelendiren açıklamalardır. Bazı adımları atma hakkını saklı tutuyoruz' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, "Almanya’da örgüt toplantılarına katılıp sonra tatil yapmak için Türkiye’ye gelenlerin havalimanlarında tutuklanacakları" yönündeki sözleri Almanya-Türkiye ilişkilerindeki tansiyonu yükseltti. 

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Berlin’de ağırladığı Hırvat mevkidaşı Marija Pejcinovic-Buric ile ortak basın toplantısında, Soylu’nun Almanya’da tartışma yaratan açıklamaları hakkındaki soruları yanıtladı. 

Soylu’nun açıklamalarını incelediklerine işaret eden Maas, Ankara ile görüşme trafiğinin sürdüğünü söyledi. Maas, Soylu’nun sözleri için; "Bunlar kabul edilemez ve bizi endişelendiren açıklamalardır" ifadelerini kullandı.

"Türk Hükümetinin sorumlularıyla irtibat halindeyiz" diyen Maas, ayrıca kapsamlı değerlendirmeler neticesinde genel resmi gördükten sonra atılacaklar adımlar konusunda da karar verileceğini kaydetti. Maas konuşmasını, "Bu adımları atma hakkını saklı tutuyoruz" sözleriyle tamamladı. 

SOYLU NE DEMİŞTİ?

Süleyman Soylu, 3 Mart’ta Ankara’nın Polatlı ilçesinde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer vermişti: "Avrupa'da, Almanya'da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp da ondan sonra gelip Antalya'da, Bodrum'da, Muğla'da tatil yapanlar var ya, onlar için de tedbir aldık şimdi. Hadi gelsinler bakalım havalimanlarından içerisi girsinler. Gözaltına alıp yallah, öyle kolay değil. Dışarıda hainlik yapıp, içeride, Türkiye'de keyfini, sefasını sürmek bundan sonra kolay değil."

Soylu ayrıca 26 Şubat'ta İstanbul’da düzenlenen bir mitingde de "Bu işin böyle sonlandığını düşünmeyin. Türkiye’ye dışarıda karşı çıkanlar, sonrasında da Akdeniz şehirlerinde ve Antalya’da tatil planı yapanlar, havalimanlarında polislerin aleyhlerinde hazırladığı dosya yığınıyla tutuklanacaklar. İnanıyorum ki sonrasında bize dünyada düşmanlık yapan kalmayacaktır" demişti. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)

Öne Çıkanlar